Sabine

Kom je echt zo snel aan? Of valt dat wel mee

Een avondje naar een All You Can Eat-restaurant gaan staat eigenlijk gelijk aan twee borden met eten te veel naar binnen werken. Heb je het gevoel dat er zo’n twee kilo aan hebt gegeten? Dan kunnen we je gerust stellen, dat valt namelijk best wel mee. Maar hoeveel moet je dan te veel eten voordat je een kilo aankomt?

Binnen een mum van tijd kan je al een kilo aankomen.

Gewichtsafname en -toename

Als je goed op de lijn let en je een avondje uit eten gaat, zul je heus niet meteen een stuk zwaarder zijn. Pas wanneer je enkele dagen achter elkaar -of soms zelfs weken- meer calorieën eet dan je verbrandt, zal je dat kunnen zien op de weegschaal. Zo simpel is het eigenlijk: eet je meer dan je verbrandt, dan kun je aankomen. Verbrand je meer dan je eet? Dan zal dit leiden tot gewichtsafname. Hoeveel calorieën je lichaam verbrandt verschilt wel per persoon.

Kilo aankomen

Hoewel een avondje uit eten niet zal resulteren in gewichtsverlies, kan je er vrij snel een kilo aan eten. Eet je 500 calorieën per dag te veel gedurende een week? Dan kun je al een kilo aankomen. Voor degenen die niet thuis zijn in de wereld van calorieën tellen: 500 calorieën heb je al naar binnen gewerkt met een reep Milka Chocolade of een halve zak Lays naturel chips.

Lees ook: Deze romige smoothie reinigt de nieren en detoxt het lichaam!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: HLN | Beeld: Pexels