Ingrediënten
  • 4 eetlepels ongezouten boter
  • 4 eetlepels honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 3 teentjes knoflook
  • 600 gram garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • zout naar smaak
  • ter garnering: citroenpartjes en peterselie
Naomi
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 eetlepels ongezouten boter
  • 4 eetlepels honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 3 teentjes knoflook
  • 600 gram garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • zout naar smaak
  • ter garnering: citroenpartjes en peterselie

Garnalen zoals je ze nog nooit gehad hebt!

Garnalen zijn heerlijk, mits ze goed schoongemaakt en bereid zijn. Met dit recept kunnen we het laatste je garanderen. Het is supermakkelijk en overheerlijk. Officieel staat er dat het voor 4 personen is, maar ze zijn zo lekker dat je het met 2 personen ook wel opkrijgt! Eet smakelijk alvast.

Wat moet je doen?

  • Verhit de boter in een pan met een anti-aanbaklaag boven middelhoog vuur en roer het regelmatig even door tot dat de kleur goudbruin wordt met een nootachtige geur.
  • Voeg nu de honing, het citroensap, de sojasaus en knoflook toe en roer het geheel goed door. Laat het 30 seconden koken en haal de pan van het vuur.
  • Giet de de vloeistof uit de pan, maar laat er ongeveer 2 eetlepels in zitten. Zet dit even opzij.
  • Bak daarna de helft van de garnalen in de pan met het deel van het boter-honingmengsel. Bak ze voor ongeveer 2 minuten per kant.
  • Maak de pan even schoon en voeg dan weer 2 eetlepels boter-honingmengsel toe en bak de andere helft van de garnalen.
  • Doe de andere gebakken garnalen nu ook weer in de pan en giet het mengsel dat overgebleven is eroverheen. Kruid het nog met wat zout en peper en serveer het met groenten, rijst of een salade.

Lees ook: Maak vanavond deze heerlijke romige pasta met garnalen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cafedelites | Beeld: videostill cafedelites