Naomi
10 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 3 delen bruine boter
  • 1 deel azijn of citroensap of een combinatie
  • 1 deel Dijon mosterd
  • Zout en peper naar smaak
  • optioneel: peterselieblaadjes

Wij snappen wel waarom dit zo populair is op Pinterest!

Er zijn van die sauzen die je gewoonweg overal voor kunt gebruiken. Dit is zo’n saus. Het is dan ook niet voor niets de meest gezochte saus op Pinterest! Deze saus heeft echter nóg een voordeel (Ja, het kan!). Het is namelijk ook nog heel simpel om te maken. Veel van deze ingrediënten zullen al standaard in je voorraadkast liggen en dat maakt het nog extra makkelijk. Daarbij is deze saus uitermate geschikt voor mensen die geen gluten of koolhydraten eten. 

Deze saus verandert de manier waarop je eet.

Gebruinde boter

Allereerst zul je de boter moeten bruinen. Dit klinkt lastig, maar dat is het gelukkig helemaal niet. Het enige wat je hoeft te doen is boter in een pannetje laten smelten. Wacht tot het wat bruiner wordt en het een nootachtig aroma afgeeft. Giet het dan in een hittebestendig bakje, laat het afkoelen et voilà! Je gebruinde boter is klaar voor gebruik!

Saus

Nu komt het echt gemakkelijke deel. Voor deze saus moet je alle ingrediënten in een blender doen en blenden tot het heemaal glad is. Je kunt het gelijk gebruiken of bewaren in de koelkast voor later gebruik. Deze saus is uitermate geschikt als saladedressing, vleessaus of als sausje over gekookte groenten. Eet smakelijk!

Lees ook: Zo maak je met slechts vier ingrediënten een makkelijke Alfredo-saus

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The kitchnn | Beeld: pxhere