Rowan Hattu
15 + 360 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 1 groot pak speculaasjes
  • 600 milliliter slagroom
  • Zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel suiker
  • Pot speculoos-pasta

Makkelijk, snel en heel erg lekker!

Bijna iedereen houdt wel van een lekker toetje. Zo heb je verschillende smaken, soorten, maten, vormen, en ga zo maar door. Ook tiramisu is een populair nagerecht. Maar wist je dat je er ook een speculoos-variant van kan maken? Wij onthullen het recept. 

Zo maak je de speculoos tiramisu

  • Allereerst klop je de suiker en vanillesuiker op.
  • Daarna verhit je een pot speculoos-pasta in de magnetron.
  • Wanneer het dunner en vloeibaar is geworden, haal je het uit de magnetron.
  • Daarna leg je de koekjes in een grote schaal.
  • Vervolgens doe je daar een laagje slagroom overheen.
  • Dan druppel je er wat speculoos-pasta overheen.
  • Ga door met het laagjes maken totdat alles op is.
  • Let wel op: de laatste laag moet slagroom zijn.
  • Ook is het handig om wat koekjes over te houden, zodat je de tiramisu nog kan versieren.
  • Vervolgens doe je een beetje pasta in een spuitzak, en spuit je strepen op de bovenkant.
  • Pak dan een satéprikker en maak van deze strepen mooie marmerstrepen.
  • Wanneer je klaar bent zet je de speculoos tiramisu minimaal zes uur in de koelkast, of een hele nacht.
  • Vlak voor het serveren, decoreer je de randen met gekruimelde koekjes.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Ha! Heinz komt met een eigen Barbie Cue Mayo Barbecue Saus

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Favor Flav | Beeld: Adobe Stock