18 april 2024
Rowan Hattu

Geweldig!

Aangezien Koningsdag bijna voor de deur staat, heb je waarschijnlijk nu al outfit-stress. Want: wat moet je dit jaar nou weer aan? Het is namelijk niet zo dat we standaard iets oranjes in onze kast hebben hangen. Ook FEBO weet dit, waardoor zij nu met een te gek t-shirt zijn gekomen: het Hap Holland Hap-shirt.

Dieper verhaal

Toch zit er een dieper verhaal achter het shirt. Zo werkte de FEBO voor dit t-shirt samen met Only Friends, een sportclub voor kinderen en jongeren met een beperking. Het shirt is geïnspireerd op het Nederlands elftal uit de jaren zeventig. Retro, maar toch hip!

“Het is een bijzonder oranje sportjaar, en wij trappen het kleurrijk af met het vrolijkste feest van Nederland!”, zo legt Dennis de Borst, derde generatie eigenaar van FEBO, uit.

Only Friends

Only Friends zorgt ervoor dat kinderen en jongeren met een beperking kunnen sporten. En door het onroerende, bijzonder en mooie verhaal van de organisatie, besloot FEBO een vaste sponsor te worden. Middels dit shirt zorgen ze dan ook voor extra aandacht. Met een deel van de opbrengst steunen ze dan ook Only Friends in hun doelstelling om sport voor iedereen bereikbaar te maken en te houden.

Oranje shirt FEBO

FEBO

Het t-shirt

Het shirt is geïnspireerd op het Nederlands elftal-shirt uit de jaren zeventig. Echter, staat dit shirt geheel in het teken van de FEBO. Zo zit er op de voorkant van het t-shirt een batch van FC FEBO en de beroemde grillburger. Op de achterkant staat nummer 41, dat verwijst naar de oprichting van FEBO. Ook de tekst Hap Holland Hap is verwerkt in het t-shirt, en dat is natuurlijk niet gek met al dat heerlijke eten uit de muur!

Het unieke oranje shirt is vanaf 19 april te koop via febo.nl voor €24,95. Let op: op is ook echt op!

Lees ook: Moet je proeven: speculoos tiramisu

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Favor Flav | Beeld: Adobe Stock