Yentl Feenstra
30 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels boter
  • 8 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gehakt
  • 2 bloemkolen
  • zout, naar smaak
  • peper, naar smaak
  • 1,9 liter groentebouillon
  • 470 milliliter water
  • 2 takjes verse tijm
  • 55 gram parmezaanse kaas
  • 20 gram verse bieslook

Een verrassend lekkere combi

Wil je snel even wat lekkers op tafel zetten? Maar wil je ook graag wat serveren wat een beetje gezond is? Maak dan eens deze heerlijke bloemkoolsoep, je hebt maar een paar ingrediënten nodig. En geloof ons: de Parmezaan in dit recept gaat je positief verrassen! 

Bloemkoolsoep met Parmezaan

Een lekkere dikke, hartige soep gaat er bij ons altijd in. Zo’n soepje is ideaal om op te warmen wanneer je weinig tijd hebt en vult ook nog eens. Eet een kopje van deze romige bloemkoolsoep als lunch of serveer hem als avondeten met een lekker stukje brood erbij. De hartige combinatie van bloemkool met Parmezaan is overheerlijk. Let’s go!

Zo ga je te werk

  • Smelt boter op middelhoog vuur in een grote pan. Voeg de knoflook en de ui toe en bak 1-2 minuten tot de ui glazig is. Roer zout en peper erdoor.
  • Voeg de bloemkool, de groentebouillon en het water toe en roer. Breng vervolgens aan de kook.
  • Voeg nu de tijm toe, dek af en laat 15 minuten zachtjes koken.
  • Verwijder de tijm en gebruik een staafmixer om de soep tot een gladde massa te mixen.
  • Meng de Parmezaanse kaas en bieslook erdoor.
  • Laat 2 minuten afkoelen en serveer. Eet smakelijk!

Lees ook: Yummy: 4 recepten met de met uitsterven bedreigde kaas camembert

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock