Yentl Feenstra

Hmm…

Het is een Italiaanse delicatesse en als je een fervent vakantieganger van het land bent, heb je het vast wel eens in de vitrine zien liggen: een croissant gevuld met pistache crème. Heerlijk! Hier in Nederland is het goedje –  tenzij je het zelf maakt – lastig verkrijgbaar of betaal je er al snel de hoofdprijs voor. Toch heeft een Instagram-gebruiker het goedje onlangs voor een prikkie in de Lidl gespot!

Pistache spread

Als je ooit een verse croissant met pistache crème in Italië hebt gegeten, ben je waarschijnlijk net zo obsessed met deze lekkernij als wij. Goed nieuws! De kans is groot dat jij het goedje binnenkort in de schappen van jouw lokale Lidl-filiaal ziet liggen. Een liefhebber spotte er onlangs namelijk een potje spotgoedkope pistache spread!

View this post on Instagram

 

A post shared by TheDarcyTwins (@thedarcytwins)

In de UK weliswaar, maar de Deluxe-producten van de supermarktketen komen doorgaans in alle EU-landen terecht! Even in de gaten houden dus, wanneer je weer een bezoekje brengt aan de supermarkt.

DIY

Lukt het je toch niet om het product te bemachtigen en weiger je diep in de buidel te tasten bij andere speciaalzaken? Dan kun je er ook voor kiezen om je eigen pistache crème te maken. Het is even een werkje, maar dan heb je ook wat!

Dit heb je nodig:

  • 250 gram rauwe, ongezouten pistachenoten
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • Klein snufje zout

Zo ga je te werk:

  • Allereerst moet je het schilletje van de gepelde pistachenoot af halen. Jep, we weten dat het veel werk is, maar dan krijg je wél die mooie groene kleur. Eenmaal klaar met dit werkje, gaat het allemaal een stuk sneller!
  • Pak een pannetje en vul deze met gekookt water. Laat de ‘naakte’ pistachenoten dan 1 á 2 minuten badderen in het water.
  • Hierna neem je het pannetje van het vuur en giet je deze af op een schone theedoek.
  • Vervolgens vouw je de theedoek dicht en wrijf je flink heen en weer over de noten. Op deze manier haal je gemakkelijk de laatste vliesjes eraf. Herhaal dit net zolang tot er geen vliesjes meer van de nootjes af komen. Duurt dit toch iets te lang? Haal de vliesjes er dan af met je handen.
  • Vervolgens pak je de keukenmachine erbij en doe je hier de noten in, samen met de suiker en het zout. Vermaal dit dan totdat het een mooie pasta wordt. Let wel: dit duurt 5 tot 10 minuten. Blijf lekker doorgaan totdat je een gladde pasta krijgt (neem als voorbeeld Nutella).
  • Schep de pasta er dan uit en doe het in een goed afgesloten potje. Bewaar dit te allen tijde in de koelkast!
  • Smullen maar!

Lees ook: TikTok-hack laat zien hoe je pistachenootjes veel makkelijker open krijgt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Instagram @thedarcytwins | Beeld: Adobe Stock