Ingrediënten
  • 1 grote kipfilet zonder botten en vel
  • 1/2 rode paprika, in dunne plakjes gesneden
  • 1/2 gele paprika, in dunne plakjes gesneden
  • 1/2 groene paprika, in dunne plakjes gesneden
  • 1/2 witte ui, in dunne plakjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • VOOR DE FAJITA KRUIDENMIX
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 2 1/2 theelepels zout
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 1/2 theelepel zwarte peper
Sanne
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 grote kipfilet zonder botten en vel
  • 1/2 rode paprika, in dunne plakjes gesneden
  • 1/2 gele paprika, in dunne plakjes gesneden
  • 1/2 groene paprika, in dunne plakjes gesneden
  • 1/2 witte ui, in dunne plakjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • VOOR DE FAJITA KRUIDENMIX
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 2 1/2 theelepels zout
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 1/2 theelepel zwarte peper

Een lekkere snack, die je in een handomdraai maakt

Vergeet de bittergarnituur op verjaardagen en feestjes, de volgende keer serveer jij deze overheerlijke snack! De mini kip-fajita rolletjes hebben een basis van kipfilet en gekruide groenten. Een heerlijke fajita kruidenmix maakt het geheel af én lekker knapperig.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Dit is hoe je het maakt:

  • Meng de ingrediënten voor de fajita kruidenmix door elkaar in een kom.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur.
  • Doe de gesneden paprika en ui in de pan en strooi er twee theelepels van de kruidenmix overheen. Bak de groenten ongeveer 8 minuten, tot ze zacht zijn.
  • Snijd de kipfilet voorzichtig doormidden met een scherp mes, zodat je twee gelijke plakken kip hebt.
  • Leg een stuk vershoudfolie over de kipfilet en druk het vlees plat met een hamer of deegroller.
  • Verdeel vervolgens een kwart van het paprikamengsel gelijkmatig over de kipfilet.
  • Rol de kipfilet zo strak mogelijk op en steek er over de gehele lengte tandenstokers doorheen, om de vorm te behouden.
  • Snijd de rol in stukjes van ongeveer 1 1/4 cm. Zorg ervoor dat elk stukje bij elkaar wordt gehouden met een tandenstoker.
  • Kruid elke rol aan beide kanten met de fajita kruidenmix.
  • Verhit de resterende olie in de pan en bak de kiprolletjes ongeveer 3 minuten aan beide kanten, totdat ze gaar zijn.
  • Laat de snacks 5 minuten rusten alvorens te serveren.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: garnalen-fajita’s

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill