Ingrediënten
  • 60 milliliter olijfolie + extra om te bakken
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel cajunkruiden
  • Snufje zout
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 paprika’s, in repen gesneden
  • 1/2 middelgrote gele ui, gesnipperd
  • 450 gram garnalen
  • Koriander naar smaak (optioneel)
  • 8 middelgrote tortilla’s
  • Crème fraîche, naar smaak (optioneel)
Christel
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 60 milliliter olijfolie + extra om te bakken
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel cajunkruiden
  • Snufje zout
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 paprika’s, in repen gesneden
  • 1/2 middelgrote gele ui, gesnipperd
  • 450 gram garnalen
  • Koriander naar smaak (optioneel)
  • 8 middelgrote tortilla’s
  • Crème fraîche, naar smaak (optioneel)

Vervang de kip eens door garnalen

Snel een gerecht op tafel zetten dat ontzettend lekker is én gezond? Dan ben je hier aan het juiste adres. Meestal worden fajita’s met kip gemaakt, maar ze zijn minstens zo lekker als je ze met garnalen maakt. Deze garnalen-fajita’s zet je binnen 30 minuten op tafel, zitten vol smaak en zijn erg makkelijk om te maken!

Lekker dat het is!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de garnalen-fajita’s?

  • Begin met het maken van de marinade: doe de olijfolie, knoflook, cajunkruiden, het zout en 1 eetlepel limoensap in een kommetje en roer tot een geheel.
  • Doe de gesneden paprika en ui in een kom en schenk de helft van de marinade eroverheen. Roer goed door.
  • Dep de garnalen droog met wat keukenpapier en doe de garnalen in een kom. Schenk de rest van de marinade over de garnalen heen en roer tot elke garnaal is bedenkt met de marinade.
  • Zet een grote pan op een middelhoog vuur en verhit er een beetje olijfolie in.
  • Doe de garnalen in de pan en bak de garnalen 2 minuten per kant.
  • Schep de garnalen uit de pan en leg ze op een bord.
  • Bak in dezelfde pan de paprika en bak 8 tot 10 minuten. Roer af en toe.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de garnalen, koriander en 1 eetlepel limoensap toe en roer tot een geheel.
  • Toast de tortilla’s even in een koekenpan smeer er een beetje crème fraîche op.
  • Verdeel de garnalen en paprika over de tortilla’s en eet smakelijk!

Ook lekker: Gekruide garnalen van de barbecue

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Natasha Kitchen | Beeld: Videostill YouTube