Ingrediënten
  • 450 gram witte bonen
  • 1 ui
  • 4 knoflooktenen
  • Een snufje rode chilivlokken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 liter kippenbouillon
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 150 gram (baby)spinazie
  • Parmezaanse kaas vlokken, ter garnering
20 min.
4 pers.

Een heerlijk en makkelijk soepje voor de drukke dagen

Zodra het koude weer toeslaat, is een lekker warme soep voor velen een vaste prik. Ook niet zo gek, aangezien een soepje zo gemaakt is. Kippensoep, champignonsoep of een klassieke tomatensoep, we hebben ze allemaal al eens voorbij zien komen. Maar heb je al eens deze heerlijke Mediterraanse witte bonensoep geprobeerd? Een soepje dat zeker niet meer aan je vaste prik mag ontbreken!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de Mediterraanse soep:

  • Giet en spoel de witte bonen af en zet apart.
  • Snipper 1 middelgrote ui en hak 4 teentjes knoflook fijn.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote soeppan.
  • Voeg de ui toe en bak 3 tot 5 minuten zacht en doorzichtig. Voeg de knoflook en een snufje rode pepervlokken toe en bak nog ongeveer 1 minuut tot het geurig is.
  • Giet de kippenbouillon, de tomatenblokjes en de witte bonen erbij.
  • Leg 2 verse takjes rozemarijn in de pan en breng op smaak met peper en zout. Breng de soep aan de kook.
  • Zet het vuur lager om te laten sudderen en laat gedurende 10 minuten onbedekt pruttelen om de smaken te combineren.
  • Voeg de babyspinazie toe, een paar handen per keer, tot het net is verwelkt, 1 tot 2 minuten.
  • Serveer de Mediterraanse soep met wat geraspte parmezaanse kaas.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Geroosterde tomaat en auberginesoep

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 450 gram witte bonen
  • 1 ui
  • 4 knoflooktenen
  • Een snufje rode chilivlokken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 liter kippenbouillon
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 150 gram (baby)spinazie
  • Parmezaanse kaas vlokken, ter garnering