Ingrediënten
  • 6 romatomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 30 milliliter olijfolie
  • 1/2 theelepel oregano
  • Snufje zout en peper
  • 950 milliliter groentebouillon
  • 1 eetlepel tomatenpasta
  • Optioneel: croutons en verse basilicum
40 min.
4-6 pers.

Een snel en makkelijk soepje

Een soepje is een perfecte maaltijd voor een doordeweekse dag. Het is snel, makkelijk en voedzaam! De ene keer gaan we voor een romige broccolisoep en de andere keer voor een pittig pompoensoepje. Laatst maakten we deze geroosterde tomaat en auberginesoep, tijdens onze meatless monday. Een heerlijke winterse soep, die rijk is van smaak. Ga jij hem ook proberen?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo bereid je de soep:

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Snijd de tomaten en aubergine in stukken. Snijd de knoflook in plakjes. Verdeel de stukken tomaat en plakjes knoflook over de ene bakplaat en de stukken aubergine over de andere.
  • Besprenkel de twee bakplaten met olijfolie en strooi wat oregano, zout en peper over de groentes.
  • Doe de bakplaten in de oven en rooster de groentes 10 minuten. Draai de platen om en bak nogmaals 10 minuten.
  • Zet een grote pan op het vuur en doe hierin de geroosterde tomaten, knoflook en aubergines. Voeg de groentebouillon en tomatenpasta toe. Breng het geheel aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. De soep mag best nog wat grotere stukjes groente bevatten, hij hoeft niet helemaal glad.
  • Serveer de soep warm en garneer eventueel met basilicum en croutons.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: makkelijke champignon-kastanjesoep

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Entertaining with Beth | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 6 romatomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 30 milliliter olijfolie
  • 1/2 theelepel oregano
  • Snufje zout en peper
  • 950 milliliter groentebouillon
  • 1 eetlepel tomatenpasta
  • Optioneel: croutons en verse basilicum