Ingrediënten
  • 350 gram linguine pasta
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • 1 blikje ansjovis in olijfolie
  • Een snufje saffraan
  • 300 gram gepelde roze garnalen
  • 2 knoflooktenen
  • 2 theelepels kaneel
  • 500 milliliter passata
  • 1 citroen
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • Verse basilicum voor garnering
15 min.
3 - 4 pers.

Deze snelle pasta van Jamie Oliver wil je zeker een keer maken!

We zijn dol op de recepten van de Britse topchef Jamie Oliver. Zijn gerechten met mediterraanse invloeden zijn tegenwoordig onmisbaar in de Westere keuken. Zo ook deze snelle linguine pasta met garnalen die je binnen 15 minuten al op tafel hebt staan. Makkelijk, simpel en onweerstaanbaar lekker!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de linguine van Jamie Oliver:

  • Zet een pan op het vuur met kokend water. Voeg een snufje zout en de linguine pasta toe. Kook al dente volgens de verpakking.
  • Maak ondertussen de saus. 
  • Zet een pan op middelhoog vuur, open het blikje met ansjovis en schenk 2 eetlepels van het vocht uit het blikje in de pan.
  • Voeg de chilipeper toe, 4 ansjovisfilets en saffraan toe. Bak 1 minuut.
  • Voeg de garnalen toe en pers de twee knoflooktenen boven de pan uit. Mix alle ingrediënten. Bak ongeveer 2 minuten en voeg de kaneel toe. Bak de garnalen gaar in 3 minuten.
  • Schenk de passata erbij en knijp het sap van de citroen uit boven de pan. Roer door elkaar.
  • Giet de linguine af en voeg toe aan de pastasaus. Voeg de geraspte parmezaanse kaas toe aan de pasta en roer door.
  • Serveer de pasta met wat verse basilicum.
  • Eet smakelijk!

Bekijk hieronder de video met instructies van Jamie Oliver:

Ook lekker: Geroosterde tomaat en auberginesoep

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: YouTube Jamie Oliver | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 350 gram linguine pasta
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • 1 blikje ansjovis in olijfolie
  • Een snufje saffraan
  • 300 gram gepelde roze garnalen
  • 2 knoflooktenen
  • 2 theelepels kaneel
  • 500 milliliter passata
  • 1 citroen
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • Verse basilicum voor garnering