Ingrediënten
  • Voor de saus:
  • 5 eetlepels yoghurt mayonaise
  • 1 1/2 theelepel poedersuiker
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • snufje zout
  • 1 1/2 eetlepel water
  • Voor de kip:
  • 3 stukken kipfilet
  • 150 gram bloem
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200 milliliter koud water
  • Overig:
  • 6 hamburgerbroodjes
  • IJsbergsla
Hanna Mellema
20 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • Voor de saus:
  • 5 eetlepels yoghurt mayonaise
  • 1 1/2 theelepel poedersuiker
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • snufje zout
  • 1 1/2 eetlepel water
  • Voor de kip:
  • 3 stukken kipfilet
  • 150 gram bloem
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200 milliliter koud water
  • Overig:
  • 6 hamburgerbroodjes
  • IJsbergsla

Nét zo lekker als het origineel!

Stiekem is de McDonald’s onze grootste guilty pleasure. De heerlijke verse frietjes, de iconische Big Mac en natuurlijk de onweerstaanbare McChicken. Voor de liefhebbers van deze lekkernij hebben wij goed nieuws: je hoeft niet langer in de rij te staan bij de drive-thru. Wij vertellen je hoe je eenvoudig je eigen McChicken thuis kunt maken. Maak je klaar om je keuken om te toveren tot een mini-McDonald’s, en trakteer jezelf op een onweerstaanbaar broodje. 

Zo ga je te werk:

  • Verwarm een frituurpan op 180 graden. Als je geen frituurpan hebt, kun je ook een oude pan met daarin olie gebruiken. Meng alvast de ingrediënten voor de saus door elkaar, en zet in de koelkast.
  • Leg je stukken kipfilet tussen wat plastic folie. Gebruik een deegroller (of iets vergelijkbaars) om de kipfilets platter te slaan. Ze mogen ongeveer een halve centimeter dik zijn. Snij elk stuk daarna doormidden, zodat je in totaal 6 kipfilets hebt.
  • Meng in een kom de bloem, bakpoeder, peper en zout, uienpoeder en het water tot een glad beslag. Wentel de kipfilets door het beslag, en frituur ze daarna voor 5 minuten. De kipburgers moeten goudbruin en gaar zijn.
  • Snijd de hamburgerbroodjes doormidden, en grill beide kanten kort even zodat ze goudbruin zijn. Dit kan in de oven, maar ook in een pan of zelfs een broodrooster.
  • Besmeer de broodjes met de zelfgemaakte saus, en beleg met de kipburgers en ijsbergsla.
  • Serveer met franse frietjes, en enjoy!

Lees ook: Recept makkelijke zalmburgers met frisse yoghurt-dille dressing

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Familie over de Kook | Beeld: Adobe Stock