Hanna Mellema

Het trucje is super makkelijk!

Hij ging enorm viral op Tiktok: de Snowglobe Cocktail. Een drankje dat lijkt op een sneeuwbol, wie wil dat nou niet? Je kunt ‘m super makkelijk zelf maken, en helemaal decoreren zoals jij dat wilt. Houd je niet van cocktails, of wil je ze ook aan de kinderen serveren? Geen probleem: je kunt het glas natuurlijk vullen met wat je zelf wilt. Lees snel verder om te ontdekken hoe je dit prachtige drankje maakt!

Snowglobe cocktail

Voor deze sneeuwbol cocktails is het belangrijk om glazen te gebruiken die in de vriezer kunnen. Je maakt ze namelijk door een klein laagje water in het glas te doen, hier een takje rozemarijn in te steken, en dit vervolgens in te vriezen. Zo blijft de rozemarijn staan als een soort kerstboompje! Om er zeker van te zijn dat hij niet omvalt, kun je de rozemarijn tijdens het vriezen vastzetten met een touwtje.

Nadat het water goed bevroren is, kun je het glas vullen met een drank naar jouw keuze. Het liefst wel een kleurloos, bruisend drankje, zodat het echt op een snowglobe lijkt. Hoe schattig!

Eindeloos varieren

Met de snowglobe cocktail kun je eindeloos veel variaties maken. Zo kun je bijvoorbeeld besjes toevoegen voor een kerstballen-effect, of wat eetbare glitter om hem nóg feestelijker te maken. Ook kun je natuurlijk helemaal zelf kiezen wat voor drankje je in het glas doet. Kies bijvoorbeeld voor een gin-tonic, een vodka-soda, of gewoon wat bruiswater met een smaakje. Wat er ook in zit, met het snowglobe trucje ziet het er gegarandeerd geweldig uit. Ga jij deze serveren tijdens de kerstdagen?

Lees ook: Recept: deze Viennetta-tiramisu combineert onze twee favoriete desserts

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Instagram @ainttooproudtomeg | Beeld: Videostill Tiktok @saras_eats_and_sweets