Sara Bergsma

Voor wat last-minute inspiratie!

Het aftellen naar de kerstdagen is begonnen, en dat betekent voor ons als kookliefhebbers maar één ding: het kerstdiner komt eraan! Met natuurlijk is de grote hamvraag wat er dit keer op het menu zal staan. Ga je gourmetten, is het menu dit jaar uitsluitend veganistisch of bereid je je voor op een luxe zesgangendiner? Dit is het perfecte kerstmenu volgens je sterrenbeeld. 

Ram

Tijdens de kerstdagen geldt bij jou vooral het motto ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’. Je nodigt het liefst zoveel mogelijk vrienden en familie uit. Gezellig, maar ook het menu moet daarop worden aangepast. Jij maakt in verband met het grote gezelschap dan ook het liefst makkelijke gerechten die je in grote hoeveelheden kunt klaarmaken, zoals een pan soep of een gevulde salade.

Stier

Waar Ram voor de snelle hap gaat, houdt Stier juist van een culinair hoogstandje. Een perfect gebakken stuk vlees met knoflook is daarbij onmisbaar. Voeg daar een goed glas rode wijn aan toe en jij bent helemaal content!

Tweeling

Lang in de keuken staan is niks voor jou. Sterker nog, als het aan jou lag zou je een kant-en-klare maaltijd in de magnetron schuiven. Maar omdat het Kerst is, zet je jezelf er toch toe om iets lekkers op tafel te zetten. Maar slim als je bent, doe je dat niet alleen: je vraagt iedereen die komt om een klein gerecht mee te nemen. Op die manier heb je zonder veel moeite te doen de tafel snel vol!

Kreeft

Zeg je Kreeft, dan zeg je familie. Die tijd die anderen spenderen in de keuken, gebruik jij dan ook liever om met je geliefden te zijn. Praktisch is voor jou het sleutelwoord, en daarbij kun je maar één kersttraditie bedenken: gourmetten.

Leeuw

Als het aan jou ligt, tafel je de hele dag door met familie en vrienden. En de perfecte bezigheid is dan natuurlijk fonduen! Jij begint het liefst met een kaasfondue, om vervolgens de aardbeien en spekjes in de chocolade te dippen. Zo kun je uren doorgaan, terwijl je lekker kletst met je geliefden.

Maagd

Perfectionisme kan een goede eigenschap zijn, maar bij jou slaat het soms door in het feit dat je geen keuzes kan maken. Met als resultaat dat je voor alles kiest! Het zal jouw gasten tijdens het kerstdiner dus aan niets ontbreken. Sterker nog, er staat een menu van minstens zes gangen op de planning.

Weegschaal

Ook voor Weegschaal is keuzes maken niet gemakkelijk. Niet zo gek dus dat je allang bent begonnen met het samenstellen van het perfecte kerstmenu. Uiteindelijk ga je voor een gewaagde keuze: jouw diner dit jaar is uitsluitend veganistisch. Gedurfd!

Schorpioen

Voor jou is de keuze ook dit jaar weer makkelijk gemaakt. Je maakt namelijk ieder jaar met kerst hetzelfde. Een typisch gevalletje van ‘waarom zou je moeilijk doen als het ook makkelijk kan’: je weet precies hoe je jouw standaard gerecht moet klaarmaken, dus er kan niks misgaan. Je gaat voor de klassieke kerstgerechten met als nagerecht een heerlijke appeltaart.

Boogschutter

Natuurlijk moet een gerecht lekker smaken, maar het oog wil ook wat. Boogschutters vinden het dan ook erg belangrijk dat het kerstmenu mooi wordt gepresenteerd. Jij gaat dus op zoek naar de mooiste plaatjes op Pinterest om deze vervolgens perfect na te maken.

Steenbok

Jouw gezonde levensstijl is erg belangrijk en ook tijdens de feestdagen wijk je daar niet van af. Bij jou aan tafel worden dus voornamelijk gerechten geserveerd die rijk zijn aan fruit en groente. Net zo lekker, maar dan gezond!

Waterman

Jouw gasten hoeven geen standaard kalkoen of kaasfondue te verwachten. Speels als je bent, combineer je liever bijzondere ingrediënten om zo tot een heerlijke maaltijd te komen. Je trekt alles uit de kast om iedereen aan tafel versteld te laten staan van je kookkunsten.

Vissen

Als echte alleseter is er niets wat jij niet lust. En dus: niets wat jij niet durft klaar te maken! Voor het kerstdiner maak je diverse recepten klaar uit buitenlandse keukens. Lekker multicultureel!

Lees ook: Zijn gourmet-vleespakketjes eigenlijk wel zo voordelig?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Adobe Stock