20 min.
12 pers.

Zo wordt de chocoladereep nóg lekkerder 

Gisteren, op 11 november, gingen de kinderen traditiegetrouw weer langs de deuren om Sint-Maarten te vieren. De zangkunsten werden natuurlijk beloond met snoep. Heb jij veel Mars-reepjes over omdat er minder kinderen aan de deur kwamen dan verwacht? Je kunt ze natuurlijk lekker zelf opeten of alsnog uitdelen, maar je kunt er ook een heerlijke snack van maken. 

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • Verdeel 12 papieren cakevormpjes over een muffinbakvorm.
  • Snijd de Mars-reepjes in grove stukken.
  • Verhit de roomboter in een pan op een laag vuur. Voeg de Mars toe als de roomboter is gesmolten en blijf regelmatig roeren.
  • Haal de pan van het vuur als de Mars helemaal is vermengd met de roomboter.
  • Roer de cornflakes door het chocolademengsel.
  • Verdeel het cornflakesmengsel over de muffinvormpjes.
  • Zet de snacks tien minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Sint-Maarten komt eraan: dit is de ‘gezondste’ snoepsoort om aan de kinderen te geven

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: KuQui | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 5 grote Mars-repen of 10 kleine reepjes
  • 60 gram roomboter, ongezouten
  • 150 gram cornflakes