20 min + 3 uur wachttijd min.
8 pers.

Om je vingers bij af te likken!

Dit recept is typisch een gevalletje van ‘meng vijf heerlijke ingrediënten met elkaar en het moet wel verrukkelijk worden’. Chocolade, Maltesers, gecondenseerde melk, vanille-aroma en Baileys is alles wat je nodig hebt. En een beetje geduld, want de fudge moet eerst stevig worden in de koelkast. Daarna is het tijd om een heel groot stuk voor jezelf af te snijden. Aan de slag!

Gebruikers van de mobiele versie van de website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de fudge met Maltesers en Baileys:

  • Doe de chocolade in een schaal boven een pannetje en smelt au-bain-marie. Voeg ook de gecondenseerde melk en het vanille-aroma toe en vermeng deze met de smeltende chocolade. Haal de chocolade van het vuur zodra deze volledig is gesmolten en voeg dan ook de Baileys toe.
  • Bekleed een middelgrote bakvorm met aluminiumfolie. Verspreid het chocolademengsel gelijkmatig over de bakvorm en strijk glad.
  • Halveer de Maltesers en druk deze in het chocolademengsel. Verdeel evenredig over de hele bakvorm.
  • Laat de fudge 2-3 uur opstijven in de koelkast, totdat hij stevig genoeg is om aan te kunnen snijden.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Chocoladekoekjes met Baileys

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Facebook, SweetTreats | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 340 gram chocolate chips of gebroken pure chocolade
  • 1 blikje gezoete, gecondenseerde melk
  • 2 shotglaasjes Baileys
  • 1 zak Maltesers, gehalveerd
  • 1 theelepel vanille-aroma