Au bain-marie is de beste manier om je chocolade te smelten

Hebben we gesmolten chocolade nodig voor een receptje of om lekker makkelijk Maria biscuitjes in te dippen? Dan willen we nog weleens gemakzuchtig een kommetje in de magnetron zetten met daarin de chocolade. Makkelijk, maar niet de juiste manier. Je kunt chocolade toch echt het beste au bain-marie smelten. 

Er schijnt maar een juiste manier te zijn om chocolade te smelten, aldus Gordon Ramsay.

Chocolade smelten

Blijkbaar is er maar een juiste manier om je chocolade te smelten en dat is au bain-marie. Waarom je het dan niet gewoon in de magnetron kunt smelten of gewoon in een pannetje? Gordon Ramsay weet het wel. “Het direct in de pan verhitten, vernietigt de cacaovetten. Smelt je chocolade daarom altijd in een kom boven kokend water”, legt Gordon uit op zijn YouTubekanaal. Op deze manier behoud je de kwaliteit van de chocolade.

Au bain-marie

Deze manier van chocolade smelten houdt in dat je een pan met water aan de kook brengt en daarin een ruime schaal hangt. De schaal is groter dan de pan, zodat de schaal niet in de pan zakt, maar boven het kokende water kan hangen. Op dit moment kun je de chocolade in de kom doen en wachten tot het hete water eronder de chocolade heeft gesmolten. Let op: de kom mag niet in het water hangen, maar moet er echt boven zweven.

Lees ook: Recept: hemelse Bailey’s chocolademousse

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op het Pinterest

Bron: YouTube Gordon Ramsay | Beeld: Videostill YouTube Jamie Oliver