16 februari 2021

De voormalig First Lady maakt een kookshow voor jonge kookfans

De naam Michelle Obama kent natuurlijk iedereen als voormalig First Lady van de Verenigde Staten. Naast haar werk in de politiek en haar boek Becoming, kan ze nu nog een kopje op haar toch al eindeloze cv zetten: Michelle lanceert binnenkort namelijk een eigen kookshow op Netflix!

Michelle Obama op Netflix

Ja, je leest het goed. De vrouw van voormalig president Barack Obama krijgt haar eigen kookshow op Netflix: Waffles + Mochi. Dit past volledig bij de campagnes die ze tijdens haar carrière als First Lady al opzette. Zo kreeg zij de hele VS aan het bewegen en zette zij zich in voor bewustzijn over gezond eten. Hierbij heeft ze zich altijd extra gefocust op de allerjongste doelgroepen. Haar nieuwe Netflix-show is hierop geen uitzondering.

Koken voor kinderen

Waffles + Mochi, of zoals het in het Nederlands gaat heten: Wafeltje + Mochi, is een kookshow die het net even anders aanpakt. De show is namelijk gericht op kinderen. Zo zijn de hoofdkarakters, Waffles en Mochi, twee Sesamstraat-achtige poppen. Zij reizen de hele wereld over in hun missie om topkoks te worden, en zo beleven ze allerlei avonturen. Mét Michelle Obama dus. Zelf vertelt zij: “Het is een programma dat leuk is om te kijken met de héle familie. Ik had gewild dat mijn dochters iets dergelijks hadden gehad toen zij opgroeiden. De kleintjes leren hier ook nog echt iets van.”

De details

Nu wil je natuurlijk weten vanaf wanneer deze serie op Netflix staat. Je zult nog héél even geduld moeten hebben, want de streamingdienst heeft aangekondigd dat we vanaf 16 maart kunnen genieten van de avonturen van Wafeltje en Mochi. Naast Michelle Obama en deze twee avontuurlijke poppen, zien we in de trailer al allerlei bekende gezichten voorbij komen. Van muzikant Jack Black tot sterren uit Netflix-series zoals Tan France (Queer Eye) en Gaten Matarazzo (Stranger Things). Ga jij de serie kijken?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Lees ook: Kun je je kinderen ook een koolhydraatarm dieet voorschotelen?

Bron: Twisted | Beeld: Videostill YouTube Netflix