Ingrediënten
  • 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 150 gram paneermeel
  • 1 groot ei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel peper
  • 500 gram kipgehakt
  • 2 theelepels fijngehakte peterselie
Esther Reitsema
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 150 gram paneermeel
  • 1 groot ei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel peper
  • 500 gram kipgehakt
  • 2 theelepels fijngehakte peterselie

Lekker en super simpel!

Soms weet je gewoon echt niet wat je moet koken. Je wil iets lekkers, maar ook iets makkelijks. Natuurlijk moet het ook niet té ongezond zijn, zeker wanneer je voor kinderen kookt. Zoek je die combinatie, dan hebben we het perfecte recept voor je: kipgehaktballetjes. Super simpel om te maken, en makkelijk te combineren met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en geroosterde groente. 

Zo maak je de kipgehaktballetjes

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Klop het ei in een kommetje.
  • Meng in een grote kom de kaas, het paneermeel, het ei, de olijfolie, het zout, de knoflookpoeder, het paprikapoeder en de peper. Meng dit goed en voeg dan het kipgehakt toe.
  • Kneed de ingrediënten totdat deze goed gemengd zijn en maak er dan kleine balletjes van.
  • Doe wat olijfolie in een koekenpan en leg de balletjes hierin.
  • Bak de kipgehaktballetjes ongeveer 20 tot 25 minuten, totdat ze gaar zijn.
  • Top af met wat peterselie en serveer eventueel met gebakken aardappeltjes en een groente naar keuze.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: zo maak je een Big Mac wrap

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Taste of Home | Beeld: Unsplash, Cocobols