Esther Reitsema

Met deze tips kun je veel langer van je bananen genieten

Bananen zijn heerlijk bij het ontbijt, als tussendoortje en als ingrediënt in verschillende gezonde gerechten. Meestal koop je in de winkel niet één banaan: vaak haal je een hele tros. Wel zo handig, want dan hoef je niet elke dag naar de supermarkt. Maar minder fijn is dat de bananen die je niet meteen opeet, binnen no-time vol bruine plekken zitten. Gelukkig zijn er een aantal manieren om dit te voorkomen. We zetten ze voor je op een rijtje!

Bewaar ze koel, droog en donker

Natuurlijk, het staat hartstikke leuk, die bananen op je mooie fruitschaal. Toch is het echt beter om dit fruit op een koelere plek te bewaren. De beste plek? Eén en één is twee, toch? De koelkast natuurlijk! Door de bananen in de onderste groentelade van de koelkast te leggen, stop je het rijpingsproces. Met als gevolg dat je ze veel langer kunt bewaren!

Vershoudfolie

Om het rijpingsproces nog verder af te remmen, kun je de bovenkant van de bananen inpakken met vershoudfolie. Het plastic waarvan dit gemaakt is zorgt ervoor dat het rijpingshormoon niet verder kan verspreiden. Ook op deze manier kun je langer genieten van bananen die niet overrijp zijn.

Gebruiken als ingrediënt

Is het kwaad al geschiet en zijn je bananen niet meer lekker om los te eten? Dan kun je ze altijd nog gebruiken om een ander gerecht mee te maken. Overrijpe bananen zijn bijvoorbeeld prima geschikt voor bananenbrood, muffins, smoothies of milkshakes. Ook de schil hoef je niet weg te gooien: die kun je namelijk gebruiken als plantenvoeding. Handig!

Lees ook: Op deze manier blijft sla het langst goed

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: MAX Vandaag | Beeld: Pexels