Ingrediënten
  • 1 kant-en-klaar-taartdeeg
  • 45 gram boter
  • 3 takjes tijm
  • 40 gram bloem
  • 360 milliliter volle melk
  • 2 theelepels dijon mosterd
  • 110 gram geraspte gruyère
  • 50 gram geraspte cheddar
  • 50 gram brie, zijn fijn mogelijk
  • 220 gram macaroni
  • Verse tijm ter garnering
06 november 2019
50 min.
6 pers.

Deze mac and cheese-taart maak je met drie soorten kaas! 

Het is zo simpel, maar macaroni met een kaassaus laat de harten van de kaasliefhebbers wel harder kloppen. Dacht je dat macaroni met kaassaus niet verbeterd kan worden? Dan willen we je gedachtes graag veranderen: deze mac and cheese-taart is een echte aanrader.

Taart + macaroni + kaas = een tongstrelend gerecht.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Doe het taartdeeg in een taartvorm/springvorm en druk het deeg tegen de vorm. Zet de vorm daarna 15 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Haal de taartvorm uit de koelkast en bedek de taartbodem met aluminiumfolie. Stort daarna bakbonen in de vorm.
    Bak de bodem 20 minuten in de oven. Verwijder daarna de bakbonen en aluminiumfolie en bak de bodem nog 5 minuten in de oven.
  • Doe boter in een pan en smelt. Voeg daarna de tijm en bloem toe en roer. Laat even opstaan.
  • Schenk daarna al roerend, beetje bij beetje, de melk bij de pan. Vis daarna de takjes tijm uit het mengsel.
  • Voeg de mosterd toe en roer. Voeg daarna de gruyère, cheddar en brie toe en roer. Laat opstaan tot de kazen zijn gesmolten.
  • Voeg de macaroni tot aan de kaas en roer nogmaals goed. Doe daarna de kaasmacaroni in de taartvorm.
  • Bak de taart daarna 30 minuten (weer op 175 °C).
  • Garneer met een beetje verse tijm.

Lees ook: Recept: hartige taart met oesterzwammen en truffelroomkaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Southern Living | Beeld: Videostill Southern Living 

Ingrediënten
  • 1 kant-en-klaar-taartdeeg
  • 45 gram boter
  • 3 takjes tijm
  • 40 gram bloem
  • 360 milliliter volle melk
  • 2 theelepels dijon mosterd
  • 110 gram geraspte gruyère
  • 50 gram geraspte cheddar
  • 50 gram brie, zijn fijn mogelijk
  • 220 gram macaroni
  • Verse tijm ter garnering