06 november 2019
10 min bereidingstijd + 9 uur min.
10 pers.

Het ideale recept voor pannenkoekenliefhebbers

Staat er binnenkort een brunch bij jou thuis op de agenda? Of wil je jezelf, je lief of je kinderen verwennen met een heerlijk ontbijtje? Dan zou je deze American pancakes-ovenschotel eens kunnen proberen. Je transformeert pannenkoeken als het ware tot een pannenkoekenpudding en het smeuïge resultaat is echt de moeite waard.

Perfect voor in het weekend.

Luie zondag

Om de luie zondag er zeker niet actiever op te maken, gebruiken we voor dit recept kant-en-klare American pancakes. Tegenwoordig kun je die gewoon in de supermarkt kopen. Wil je ze liever zelf maken? Dan vind je hier een basisrecept voor American pancakes.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Vet een ovenschaal in van ongeveer 30×18 centimeter.
  • Verdeel de pancakes over de ovenschaal, maak drie rijen en laat de pannenkoekjes elkaar overlappen.
  • Doe de eieren in een kom en klop los. Voeg de room, melk, het vanille-extract en zout toe en roer goed.
  • Schenk het mengsel over de pannenkoeken.
  • Gebruik vershoudfolie om de ovenschaal af te dekken en plaats de ovenschaal 8 uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Verwijder de vershoudfolie en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Bak 25 minuten in de oven.
  • Verwijder de folie en bak daarna nogmaals 25 minuten.
  • Laat daarna 5 minuten afkoelen en serveer met stroop en boter.

Lees ook: Recept: carrot cake pannenkoeken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Southern Living | Beeld: Videostill Southern Living

Ingrediënten
  • Boter om in te vetten
  • 27 kant-en-klare American pancakes
  • 6 eieren
  • 360 milliliter room
  • 240 milliliter melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout
  • Boter om te serveren
  • Stroop om te serveren