Ingrediënten
  • 130 gram Marie biscuits, verkruimeld
  • 60 gram boter, gesmolten
  • 900 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 4 grote eieren
  • 360 gram dulce de leche of karamelsaus + extra ter garnering
  • 250 gram ricotta
  • Voor de appeltaarttopping:
  • 4 grote appels, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 2 theelepels kaneel
  • 100 gram kristalsuiker
  • 120 milliliter water
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Slagroom, ter garnering
07 november 2019
150 min.
8 - 12 pers.

Een hemels hapje

Zodra de blaadjes van de bomen vallen, willen we het in huis zo knus mogelijk maken. We draperen dekentjes over de bank, de kaarsjes branden weer vrolijk en de pantoffels worden tevoorschijn getoverd. Iets wat zeker ook bijdraagt aan een fijne herfstsfeer in huis is de geur van verse appeltaart. Hoewel een zelfgebakken appeltaart an sich al hemels is, is een combinatie van appeltaart en cheesecake pas echt goddelijk.

Sla de ingrediënten voor deze taart maar snel in!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de appeltaart-cheesecake?

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Bekleed de bodem van een springvorm (doorsnede 22 cm) met bakpapier en bedek de buitenkant van de springvorm met aluminiumfolie. Druk het goed aan zodat de aluminiumfolie op z’n plek blijft.
  • Doe de koekkruimels in een kom en voeg de boter toe. Roer tot een geheel.
  • Verdeel de koekkruimels vervolgens gelijkmatig over de bodem en druk de kruimels aan met de platte kant van een lepel.
  • Doe de roomkaas in kom en klop het luchtig met een handmixer. Dit duurt ongeveer 7 minuten.
  • Voeg de kristalsuiker, het vanille-extract en de eieren toe en mix dit in 4 minuten tot een luchtig geheel.
  • Roer vervolges de dulce de leche of de karamelsaus door het roomkaasmengsel.
  • Voeg de ricotta toe en mix het nog zo’n 30 seconden.
  • Schenk het roomkaasmengsel in de springvorm en zet de springvorm in een grotere ovenschaal of op een diepe bakplaat. Vul de ovenschaal of bakplaat met kokend water.
  • Bak de cheesecake 110 tot 120 minuten.
  • Doe de deur van de oven vervolgens open en laat de cheesecake afkoelen in de oven.
  • Haal de cheesecake na 1 uur uit de oven en laat de taart op het aanrecht afkoelen. Zet ‘m daarna in de koelkast. Laat de cheesecake minstens 4 uur in de koelkast staan.
  • Doe de appels in een pan en voeg de nootmuskaat, kaneel, kristalsuiker en het water en vanille-extract toe.
  • Roer alles tot een geheel en zet de pan op een middelhoog vuur.
  • Roer de stukjes appel regelmatig door en laat de pan zo’n 20 minuten op het vuur staan. De stukjes appel moeten helemaal zacht zijn.
  • Laat de appelstukjes afkoelen en zet ze daarna in de koelkast.
  • Haal de springvorm van de cheesecake af en verdeel de stukjes appel over de bovenkant.
  • Maak de appeltaart-cheesecake af met slagroom en wat karamelsaus.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Lotus Speculoos cheesecake

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Tatyana Everyday Food | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 130 gram Marie biscuits, verkruimeld
  • 60 gram boter, gesmolten
  • 900 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 4 grote eieren
  • 360 gram dulce de leche of karamelsaus + extra ter garnering
  • 250 gram ricotta
  • Voor de appeltaarttopping:
  • 4 grote appels, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 2 theelepels kaneel
  • 100 gram kristalsuiker
  • 120 milliliter water
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Slagroom, ter garnering