Rowan Hattu
30 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 15 gram ongezouten boter
  • 1 Engelse muffin
  • 1 plak bacon
  • Olie om in te bakken
  • 1 groot ei
  • 1 plak cheddarkaas
  • Zout en peper

Lekker!

De egg McMuffin is een oude klassieker bij de McDonald’s. Zo zit ‘ie al jaren in het assortiment van het ontbijtmenu van de fastfoodketen. Toch moet je altijd tussen bepaalde tijden richting de McDonald’s, om de muffin in handen te krijgen. Ben je te laat? Dan heb je pech. Maar niet voor lang meer! Je kunt de egg McMuffin namelijk nu ook gewoon thuis maken.

Zo maak je je eigen egg McMuffin

  • Allereerst snij je de muffin door midden.
  • Daarna smeer je beide kanten van de binnenkant in met één theelepel boter.
  • Leg ze dan in een pan op een middelhoog vuur.
  • Rooster dit door tot beide kanten goed geroosterd zijn.
  • Haal ze er dan uit en leg ze opzij.
  • Daarna doe je nog een theelepel boter in de pan.
  • Hierin bak je de bacon lekker crispy.
  • Dan pak je een ringvorm (ongeveer net zo groot als de muffin) en leg je deze in de pan.
  • Breek in de vorm het ei.
  • Maak de eidooier kapot en bak hem zoals je zelf het lekkerst vindt.
  • Daarna giet je 180 milliliter water in de pan en doe er dan een deksel op.
  • Bak dit voor ongeveer twintig minuten.
  • Vervolgens haal je het ei uit de pan en leg hem op de muffin.
  • Leg daar dan bacon en een plakje kaas bovenop.
  • Daarna doe je de bovenkant erop en pak het dan in met aluminiumfolie.
  • Leg dit geheel dan nog even in de hete pan en draai het twee minuten lang af en toe om.
  • Tada! Je bent klaar.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Wil je niet missen: McDonald’s introduceert ‘Family Event on Tour’

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Favor Flav | Beeld: Adobe Stock