Ingrediënten
  • 200 gram krokante kipfilets
  • Bakspray
  • 350 gram tater tots (aardappelkroketjes)
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 240 milliliter caesar dressing
  • 1 theelepel limoen
  • 1 theelepel ansjovis pasta
  • 1 theelepel verse knoflook
  • Een halve theelepel zwarte peper
  • Een snuf zout
  • 80 gram ijsbergsla
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
Rowan Hattu
10 + 45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram krokante kipfilets
  • Bakspray
  • 350 gram tater tots (aardappelkroketjes)
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 240 milliliter caesar dressing
  • 1 theelepel limoen
  • 1 theelepel ansjovis pasta
  • 1 theelepel verse knoflook
  • Een halve theelepel zwarte peper
  • Een snuf zout
  • 80 gram ijsbergsla
  • 1 eetlepel balsamicoazijn

Heerlijk!

Een frisse salade kunnen we natuurlijk niet overslaan. Echter, is de keuze reuze wat betreft de verschillende soorten salades. Toch vertrouwen we het meest op de klassieke caesar salade. Was je eventjes kwijt hoe je deze maakt? Wij vertellen het.

Zo maak je de klassieke caesar salade

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Spray dan een bakvorm in met wat bakspray.
  • Vervolgens leg je de bevroren kipfilets in de bakvorm.
  • Bak deze kipfilets in de voorverwarmde oven tot ze heet en knapperig zijn.
  • Houdt het goed in het gaten en keer ze af en toe om.
  • Snijd de kipfilets daarna in hapklare stukken.
  • Daarna pak je een grote bakplaat en bekleed je deze met wat bakpapier.
  • Leg hier de aardappelkroketjes in.
  • Schuif deze dan in de oven en bak het tot ze licht en zacht zijn.
  • Haal ze daarna uit de oven.
  • Spuit wat kookspray op de onderkant van een kopje en sla de aardappelkroketjes plat met dit kopje.
  • Zet de geplette aardappelkroketjes weer terug in de oven voor zo’n twintig minuten.
  • Haal ze er daarna weer uit en bestrooi ze met de helft van de Parmezaanse kaas.
  • Daarna zet je ze weer in de oven en bak dit tot het kaas is gesmolten.
  • Zet het daarna opzij voor vijf minuten om af te koelen.
  • Ondertussen mix je de caesar dressing, het citroensap, de ansjovispasta, knoflook en de zwarte peper en zout in een kom tot een egale massa.
  • Vervolgens roer je de ijsbergsla erdoorheen.
  • Voeg dan de kip, de andere helft van de Parmezaanse kaas en een snufje zwarte peper door de massa toe.
  • Schep dit om tot alles gelijkmatig is verdeeld.
  • Voeg de aardappelkroketjes toe aan het geheel.
  • Schep het over in een serveerschaal en besprenkel het met de balsamicoazijn.
  • Garneer het met wat Parmezaanse kaas, en je bent klaar!
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Wil je niet missen: McDonald’s introduceert ‘Family Event on Tour’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: All Recipes | Beeld: Adobe Stock