Ruth
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 bladerdeeg pasteitjes
  • 4 eieren
  • 5 eetlepels slagroom
  • 75 gram erwtjes (diepvries)
  • 1 bosui
  • Boter of margarine
  • Snuf peper en zout

Heerlijk voor de Paasbrunch!

Tover dit weekend een lekker knapperige pasteitjes op tafel met roerei en erwtjes. Simpel te maken, en een fijne combinatie door de crunch van het pasteitje en het zachte, romige roerei. Succes gegarandeerd!

Pasteitjes

Wie kent ze niet, die leuke, kleine, ronde vormpjes? Bij een pasteitje denken we al snel aan ragout. Maar je kunt ze ook vullen met lekker zoet fruit, zoals in dit recept met verse aardbei en roomkaas. Met dit recept doen we het nét even een beetje anders. We vullen de heerlijke bakjes bladerdeeg namelijk met een zacht en romig roerei!

Zo maak je ze:

  • Verwarm de oven voor op de geschikte temperatuur die op de verpakking van de pasteitjes vermeld staat.
  • Bak de pasteitjes af, verhit ondertussen een koekenpan en smelt een beetje boter of margarine hierin.
  • Doe de erwtjes in de pan (mag rechtstreeks vanuit de vriezer) en bak ongeveer drie minuutjes.
  • Breek de eieren in een kom en klop ze door elkaar met de slagroom, peper en zout.
  • Giet het eimengsel bij de erwtjes in de pan, en roer de eieren door van buiten naar binnen tot de eieren beginnen te stollen. De eieren hoeven maar kort gebakken te worden, ongeveer drie tot vijf minuten. Het mengsel van ei en erwtjes mag lekker smeuïg zijn! Je kan nog slagroom toevoegen als je dit effect wilt versterken.
  • Haal de pasteitjes uit de oven en vul ze met het roerei.
  • Snijd de bosui in ringetjes en bestrooi de pasteitjes. Voeg nog een snufje peper en zout toe, en klaar is kees!

Deze pasteitjes zijn het allerlekkerste wanneer je ze warm eet, maar koud kan ook zeker. Je kunt dit recept nog aanpassen door bijvoorbeeld ham mee te bakken met de erwtjes, of door chilivlokken over het geheel te strooien. Verse kruiden zoals bieslook of peterselie gaan heerlijk samen met ei, dus ook hiermee kan je gaan experimenteren!

Ook lekker: Zo maak je zelf lekkere hamsalade

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: LeukeRecepten | Beeld: Adobe Stock