Ingrediënten
  • Cupcake bakvorm (2 keer 6 stuks of 1 keer 12 stuks)
  • 2 vellen bladerdeeg, ontdooid
  • 225 gram zachte roomkaas
  • 30 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Een beetje bloem
  • Verse aardbeien
Dorien Ypma
30 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • Cupcake bakvorm (2 keer 6 stuks of 1 keer 12 stuks)
  • 2 vellen bladerdeeg, ontdooid
  • 225 gram zachte roomkaas
  • 30 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Een beetje bloem
  • Verse aardbeien

Voor wie ga jij dit zoete gebakje maken?

Geniet van een heerlijke mix van bladerdeeg, romige roomkaas en zoete aardbeien. Een smakelijke traktatie en perfect voor een zoete start van je dag. Maar ook zeker geschikt als tussendoortje, toetje of als gebakje bij de thee. Voor wie ga jij dit zoete gebakje maken of trakteert iemand jou?

Zo maak je pasteitjes met verse aardbei en roomkaas

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Meng de roomkaas, suiker en het vanille-extract in een kom.
  • Verdeel een beetje bloem over een bakplaat of snijplank en rol het bladerdeeg uit tot het helemaal plat is.
  • Bestuif de cupcake bakvorm lichtjes met bloem.
  • Snijd rondjes groter dan de grootte van de cupcake vormpjes in het bladerdeeg. Tip: je kunt een glas gebruiken om rondjes te snijden. Zorg ervoor dat ze zo groot zijn dat er schaaltjes ontstaan in de cupcake bakvorm.
  • Verdeel de bladerdeegrondjes in de cupcake bakvorm.
  • Plaats 1 à 2 lepels roomkaasvulling in het midden van de bladerdeegrondjes en top af met verse aardbeien.
  • Herhaal dit met de resterende bladerdeegrondjes.
  • Bak de pasteitjes ongeveer 15 tot 20 minuten af in de oven tot het deeg goudbruin is.
  • Geniet ervan!

Toppings

Het is ook onwijs lekker om de roomkaas en verse aardbeien koud te serveren op de pasteitjes. Bak dan eerst de pasteitjes af en plaats daarna de roomkaasvulling en de aardbeien in het midden van de gebakjes. Daarnaast kun je ook gebruik maken van andere soorten vers fruit.

Lees lekker: Het beste nieuws van de dag: kaas is superfood

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock