Ingrediënten
  • kopje vol met hamblokjes (in stukjes gesneden)
  • 2 hard gekookte eieren
  • 2 eetlepels fijngehakte bleekselderij
  • 2 theelepels fijngehakte ui
  • 4 theelepels Relish (maak zelf of koop in de winkel)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
Fabiën
15 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • kopje vol met hamblokjes (in stukjes gesneden)
  • 2 hard gekookte eieren
  • 2 eetlepels fijngehakte bleekselderij
  • 2 theelepels fijngehakte ui
  • 4 theelepels Relish (maak zelf of koop in de winkel)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd

Lekker voor op brood of op een toastje!

In de supermarkt vind je heel veel kant-en-klare salades voor op brood of op een toastje. Hoewel deze natuurlijk erg gemakkelijk zijn in de aanschaf, kun je zo’n salade ook prima zelf maken. Vaak zijn ze dan ook nog eens een stuk lekkerder! Vandaag vertellen we je hoe je zelf lekkere hamsalade maakt.

Zo maak je de hamsalade:

Je zet de hamsalade letterlijk in een handomdraai op tafel. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is: mengen! Meng de eerste vijf ingrediënten door elkaar en roer dan de mayonaise en mosterd erdoor. En klaar is kees!

  • Meng de ham, eieren, selderij, augurk (relish) en ui in een middelgrote kom tot een geheel.
  • Meng mayonaise en mosterd in een kleine kom; voeg toe aan het hammengsel en roer door elkaar.
  • Zet in de koelkast tot serveren.

Ook lekker: Gezond en lekker: salade met honingmosterd-kip

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: All recipes | Beeld: Adobe Stock