Ingrediënten
  • Zachte boter
  • 8 plakjes zuurdesembrood
  • 400 gram mozzarella, geraspt
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • 400 gram geroosterde paprika, grof gesneden
  • 90 gram Kalamata olijven, gehalveerd
  • 2 eetlepels verse dille, gesnipperd
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • Zachte boter
  • 8 plakjes zuurdesembrood
  • 400 gram mozzarella, geraspt
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • 400 gram geroosterde paprika, grof gesneden
  • 90 gram Kalamata olijven, gehalveerd
  • 2 eetlepels verse dille, gesnipperd

Eens wat anders dan een tosti ham-kaas

Tosti’s zijn er in alle soorten en maten. Een tosti ham-kaas is hartstikke lekker, maar er zijn tegenwoordig zoveel variaties op deze klassieker. Denk aan deze appeltaarttosti of de pittige vlamtosti. Ook kun je je tosti een Grieks tintje geven.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Zet een koekenpan op het vuur en smeer een kant van de boterham in met boter.
  • Leg de boterham in de koekenpan met de kant die besmeerd is met boter naar beneden.
  • Verdeel zo’n 100 gram mozzarella, 25 gram feta, 100 gram paprika, 22 gram olijven en wat verse dille op de boterham.
  • Besmeer nog een boterham met boter en leg de boterham erbovenop. Let op dat de kant waar boter op is gesmeerd bovenop ligt.
  • Bak de tosti 2 minuten per kant op een middelhoog vuur.
  • Herhaal met de rest van de boterhammen.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Zo maak je een biertosti

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill