Ingrediënten
  • 450 gram spruitjes, gehalveerd
  • 150 gram spekjes
  • 3 knoflooktenen, geperst
  • Zout en (zwarte) peper naar smaak
  • 60 milliliter olijfolie
  • 60 milliliter balsamicoazijn
  • 60 milliliter honing
  • 1 eetlepel verse rozemarijn, gesneden
12 oktober 2018
10 + 40 min.
4 pers.

Spruitjes worden op deze manier nog lekkerder!

Spruitjes zijn een makkelijke groente om op een doordeweekse avond te maken. In plaats van de spruiten te roosteren in de oven, samen met de balsamicoazijn, maken we een aparte balsamico glazuur. Dit is hét geheim waardoor de spruitjes niet slap en sompig uit de oven zullen komen. Door ze eerst te roosteren in de oven worden de spruiten krokant en knapperig. De balsamico glazuur maakt het gerecht bij het serveren helemaal af!

Zelfs degenen die niet van spruitjes houden, gaan dit recept heerlijk vinden!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier de gehalveerde spruiten, de spekjes en de geperste of gesneden knoflooktenen. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Besprenkel de ingrediënten met wat olijfolie en mix alles op de bakplaat totdat de olijfolie goed verdeeld is.
  • Bak de spruitjes in de oven tot ze zacht en lichtelijk verkoold zijn (± 30 minuten).
  • Maak ondertussen balsamico glazuur: combineer balsamicoazijn, honing en rozemarijn in een kleine steelpan.
  • Laat de saus sudderen op laag vuur tot de helft is ingedikt en roer af en toe goed door (± 15 minuten). Laat de saus afkoelen op het fornuis.
  • Haal de geroosterde spruitjes uit de oven en besprenkel ze met de balsamicosaus en serveer.
  • Eet smakelijk!

Bekijk hier de video met de volledige instructie:

Lees ook: Recept: romige spinazie met zalm in bladerdeeg

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Delish | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 450 gram spruitjes, gehalveerd
  • 150 gram spekjes
  • 3 knoflooktenen, geperst
  • Zout en (zwarte) peper naar smaak
  • 60 milliliter olijfolie
  • 60 milliliter balsamicoazijn
  • 60 milliliter honing
  • 1 eetlepel verse rozemarijn, gesneden