Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 120 milliliter volle melk
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 2 eetlepels vanille-extract
  • Kaneel
  • 2 plakken brood
  • 3 eetlepels boter
  • 1 appel, geschild en heel fijn gesneden
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel boter
  • Poedersuiker
Christel
15 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 120 milliliter volle melk
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 2 eetlepels vanille-extract
  • Kaneel
  • 2 plakken brood
  • 3 eetlepels boter
  • 1 appel, geschild en heel fijn gesneden
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel boter
  • Poedersuiker

Erg lekker met wat karamelsaus!

Voor een verse, warme appeltaart mag je ons ’s nachts wakker maken. Een appeltaart is een van onze favoriete taarten, alleen is het zo jammer dat deze taart zo lang in de oven moet. Heb je veel zin in appeltaart maar kun je het niet opbrengen om een uur te wachten? Maak deze appeltaarttosti dan eens!

Om je vingers bij af te likken!

Hoe maak je een appeltaarttosti?

  • Doe de eieren, melk, één eetlepel vanille-extract, kristalsuiker en een snufje kaneel in een kom en mix dit met een garde tot een egaal mengsel.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan op een middelhoog vuur en voeg de stukjes appel toe. Laat 2 minuten bakken en roer af en toe. Voeg de bruine suiker, een snufje kaneel en water toe en roer dit door elkaar. Bak de stukjes appel zacht, voeg eventueel nog wat extra water toe.
  • Verdeel het appelmengsel over één boterham en leg de andere boterham erbovenop.
  • Dip beide kanten van de tosti in het eiermengsel.
  • Verhit opnieuw een beetje boter in de koekenpan en leg de tosti erin. Bak beide kanten van de tosti goudbruin.
  • Serveer de appeltaarttosti met poedersuiker en eventueel wat karamelsaus.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Grijze krassen op je borden? Met deze truc zijn ze zo weer weg

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Twisted | Beeld: videostill