Ingrediënten
  • 680 gram spruitjes, gehalveerd
  • 225 gram spekreepjes
  • 125 gram cheddarkaas, geraspt
  • 80 gram jong belegen kaas, geraspt
  • 180 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ei
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • Chilivlokken, zout en peper naar smaak
Christel
50 min.
4-6 pers.
Ingrediënten
  • 680 gram spruitjes, gehalveerd
  • 225 gram spekreepjes
  • 125 gram cheddarkaas, geraspt
  • 80 gram jong belegen kaas, geraspt
  • 180 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ei
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • Chilivlokken, zout en peper naar smaak

Om je vingers bij af te likken

Als kind waren we er niet zo’n fan van, maar nu zijn we er dol op: spruitjes. De kleine kropjes van de spruitkool zijn op diverse manieren te maken en ook nog eens erg gezond. Heb je zin in spruitjes? Maak dan deze overheerlijke spruitjesovenschotel met spekjes.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de spruitjesovenschotel?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de spekjes krokant in een koekenpan.
  • Doe de spruiten in een kom en schenk de olijfolie erbij en voeg zout en peper toe. Roer door elkaar.
  • Doe de spruiten op de bakplaat en rooster zo’n 15 tot 20 minuten in de oven.
  • Doe het ei, de slagroom, chilivlokken, rozemarijn, knoflookpoeder en uienpoeder in een kom en roer dit door elkaar.
  • Voeg de cheddarkaas en jong belegen kaas toe en roer opnieuw.
  • Doe de spruiten in een grote ovenschaal en verdeel de de helft van de spekjes over de spruiten.
  • Giet het kaasmengsel over de spruitjes en roer door elkaar.
  • Verdeel de rest van de spekjes over de spruiten.
  • Zet de schaal 20 minuten in de oven.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Het geheim van de allerlekkerste ovengeroosterde spruitjes

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: 12 tomatoes | Beeld: videostill