Ingrediënten
  • 5 eieren
  • 150 gram suiker
  • 125 gram bloem
  • 25 gram maïzena
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Een snufje zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 125 milliter mascarpone
  • Verse munt
  • 1 eetlepel suiker
  • 125 milliliter verse slagroom
  • 250 gram aardbeien
Maayke
25 + 45 min.
8 - 10 pers.
Ingrediënten
  • 5 eieren
  • 150 gram suiker
  • 125 gram bloem
  • 25 gram maïzena
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Een snufje zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 125 milliter mascarpone
  • Verse munt
  • 1 eetlepel suiker
  • 125 milliliter verse slagroom
  • 250 gram aardbeien

Deze zomerse, luchtige aardbeientaart is verrukkelijk!

De zomer is in zicht en dat betekent dat we de tuinmeubelen en de barbecue weer tevoorschijn halen en we graag in onze tuinen vertoeven. De barbecue zelf spreekt voor zich tijdens een zwoele zomeravond, maar het dessert: dat dient toch wel heel speciaal te zijn. Daarom is deze luchtige aardbeientaart het perfecte dessert en een feest op elke (tuin)tafel!

Iedereen zal smullen van deze luchtige aardbeientaart!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de luchtige aardbeientaart:

  • Verwarm de oven voor op 140 °C.
  • Bekleed een springvorm ( 26 centimeter) met bakpapier. Vet de binnenzijde van de springvorm in met boter en bestuif met wat bloem.
  • Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Breek de eieren in een grote kom.
  • Voeg de suiker en de vanillesuiker toe aan de eieren en mix met een handmixer ± 10 minuten tot er een luchtige en schuimige textuur ontstaat.
  • Haal door een zeef al kloppend de bloem, maïzena en een snufje zout. Schep met een (houten) spatel de bloem door de luchtige eiermix.
  • Schep het beslag in de springvorm en zet de springvorm in het midden van de oven. Zorg dat de springvorm niet te hoog komt te staan in de oven.
  • Verhoog de temperatuur van de oven naar 175 °C en bak de taart ± 45 minuten gaar.
  • Haal de taart uit de oven, laat afkoelen en haal uit de springvorm.
  • Maak ondertussen de topping.
  • Meng de mascarpone in een kom tot het romig is en voeg de verse slagroom en 1 eetlepel suiker toe en roer tot een romig geheel.
  • Smeer de bovenzijde van de taart in met een royale laag van het mascarpone-mengsel.
  • Verwijder de kronen van de aardbeien en snijd ze doormidden.
  • Decoreer de luchtige taart met de aardbeien en maak het af met wat takjes verse munt.
  • Extra tip: nadat de taart is afgekoeld kun je deze ook horizontaal doormidden snijden en vullen met een extra laag van het mascarpone-mengsel.
  • Zet de taart een half uurtje in de koelkast voordat je ‘m serveert. 
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Chocolademousse-taart met Baileys en Oreo’s

Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Leuke Recepten | Beeld: Videostill YouTube