Ingrediënten
  • 220 gram Oreo’s
  • 80 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 160 milliliter Baileys + 50 milliliter voor de ganache
  • 350 milliliter slagroom + 50 milliliter voor de ganache
  • 1 eetlepel cacao
  • 1 eetlepel oploskoffie
  • 9 gram gelatinebladen
  • 150 gram donkere chocolade
  • 50 gram boter
Sabine
30 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 220 gram Oreo’s
  • 80 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 160 milliliter Baileys + 50 milliliter voor de ganache
  • 350 milliliter slagroom + 50 milliliter voor de ganache
  • 1 eetlepel cacao
  • 1 eetlepel oploskoffie
  • 9 gram gelatinebladen
  • 150 gram donkere chocolade
  • 50 gram boter

Ideaal als je jezelf eens wilt verwennen met een puntje taart

Baileys? Check. Chocolade? Check. Oreo’s? Check. Taart? Check. Ben jij gek op al dit lekkers? Dan hebben wij het perfecte recept voor je gevonden: chocolademousse-taart met Bailey’s en Oreo’s. Het is een hele mond vol, maar het is gelukkig helemaal niet moeilijk om deze taart in elkaar te flansen.

Wil je er met je kinderen van kunnen genieten? Verwarm de Bailey’s dan voor gebruik in een pannetje en de alcohol zal vervliegen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Plet de Oreokoekjes tot ze helemaal fijn gemalen zijn en doe ze in een kom. Smelt de boter en voeg het aan de Oreokoekjes toe. Roer tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
  • Vet een springvorm in of bekleed de bodem met bakpapier. Doe het Oreomengsel hierin en verdeel gelijk over de bodem. Druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm daarna in de koelkast.
  • Doe de gelatine in een pannetje en verwarm. Doe daarna de gelatinebladeren bij de Baileys en laat het op zacht vuur staan tot de gelatinebladeren oplossen. Roer het mengsel goed en schenk het daarna in een kom.
  • Voeg de suiker, de koffie en de cacao toe aan het Baileysmengsel en roer tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
  • Doe in een kom de slagroom en klop tot de slagroom luchtig is.
  • Voeg het Baileysmengsel beetje bij beetje toe aan het roommengsel en roer. Schenk het daarna in de springvorm en plaats de springvorm terug in de koelkast. Laat de taart hier 3 uur opstijven.
  • Maak ondertussen de laatste laag, de ganache. Smelt de boter en chocolade en roer goed. Voeg daarna de Baileys en room toe. Laat het een beetje afkoelen en schenk dit daarna over de taart.
  • Zet de taart vervolgens nog weer even terug in de koelkast tot de chocoladelaag hard is geworden.

Lees ook: Recept: KitKat-Brownies met Baileys

Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cosas de Loli | Beeld: Videostill YouTube Cosas de Loli