Ingrediënten
  • 6 tot 8 (verse) lasagnevellen
  • 1 kilo witte asperges
  • 8 plakken ham
  • 50 gram geraspte mozzarella
  • Verse basilicum
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 500 milliliter melk
  • Peper en zout naar smaak
Maayke
30 + 40 min.
3 - 4 pers.
Ingrediënten
  • 6 tot 8 (verse) lasagnevellen
  • 1 kilo witte asperges
  • 8 plakken ham
  • 50 gram geraspte mozzarella
  • Verse basilicum
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 500 milliliter melk
  • Peper en zout naar smaak

Dit smakelijke gerecht met witte asperges lust iedereen!

Nu de temperaturen steeds meer naar zomerse waarden stijgen, willen we ook steeds vaker lichte maaltijden op tafel zetten. Laat deze lasagne van witte asperges met pestosaus daar nu het perfecte recept voor zijn! Geloof ons, zelfs de mensen die niet dol zijn op witte asperges zullen smullen van dit lekkere gerecht.

Met een half uurtje heb je de lasagne van witte asperges met pestosaus al bereid en daarna moet het nog 40 minuten in de oven.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de lasagne met witte asperges en pestosaus:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de witte asperges en snijd de harde onderkant eraf.
  • Zet een pan met kokend water op en kook hier de asperges ± 5 minuten in beetgaar.
  • Giet de asperges af en spoel ze daarna af met koud water.
  • Verhit een steelpannetje met wat boter en voeg hier de bloem aan toe. Roer met een garde goed door.
  • Schenk beetje voor beetje de melk erbij tot het compleet is opgenomen. Laat de saus nog kort indikken.
  • Roer de groene pesto door de saus en breng op smaak met wat peper en zout.
  • Vet een ovenschaal in met wat boter of olie.
  • Verdeel een beetje pestosaus over de bodem.
  • Leg een enkele laag lasagnevellen over de saus.
  • Verdeel hier vervolgens vier plakken ham overheen.
  • Leg op de ham vier witte asperges en verdeel er wat basilicumblaadjes overheen.
  • Herhaal de stappen vanaf de saus tot de asperges tot de ovenschaal vol is.
  • Bestrooi tenslotte de geraspte mozzarella over de asperges en garneer met nog wat verse basilicum.
  • Zet de ovenschaal in de oven voor 40 minuten tot de kaas gesmolten is of goudbruin van kleur.
  • Haal de lasagne met witte asperges uit de oven en geniet van een heerlijke maaltijd!

Lekker als toetje: Chocolademousse-taart met Baileys en Oreo’s

Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Leuke Recepten | Beeld: Videostill YouTube DenD