20 minuten + 4 uur min.
6 pers.

Citroenliefhebbers, opgelet!

Van een echte Italiaanse tiramisu kunnen we nauwelijks afblijven. De romige structuur geeft ons haast een verliefd gevoel. Weinig redenen om het originele Italiaanse recept aan te passen – omdat-ie van zichzelf al heerlijk is –, maar we doen het toch. We maken ‘m vandaag met citroen. Vlinders in je buik zijn gegarandeerd! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de tiramisu met citroen:

  • Rasp het geel van de citroenen. Snijd de citroenen vervolgens door de midden.
  • Pers het sap van één citroen boven de mascarpone en meng dit door elkaar. Roer vervolgens de twee eierdooiers ook door dit mengsel.
  • Klopt de slagroom stijf in een ander kom. Spatel dit vervolgens door de mascarpone. Niet te lang, want dan wordt het mengsel al gauw slap.
  • Klopt de eiwitten met de poedersuiker stijf. Spatel dit vervolgens ook door het mengsel.
  • Meng de limonadesiroop met 100 milliliter water – en voor de liefhebber: de limoncello. Week de lange vingers vervolgens voor ±15 minuten in de limonade. Leg vervolgens als eerste laag in een ovenschaal.
  • Schep de helft van het mascarponemengsel op de lange vingers en strijk glad.
  • Herhaal met een nieuwe laag lange vingers en mascarponemengsel.
  • Laat de tiramisu minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Top de boel af met citroenrasp of eventueel wat schijfjes citroen.
  • Genieten maar!

Ook lekker: McDonald’s gefrituurde appelflap

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 500 gram mascarpone
  • 2 eieren, gesplitst
  • 2 citroenen
  • 10 eetlepels poedersuiker
  • 150 milliliter slagroom
  • 100 milliliter limonadesiroop, citroensmaak
  • Een pak lange vingers
  • Optioneel: limoncello