Ingrediënten
  • GEKRUIDE GARNALEN
  • 20 middelgrote rauwe garnalen, gepeld en ontdaan, staarten verwijderd indien gewenst
  • 1/2 theelepel koosjer zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • GEROOSTERDE RODE PAPRIKASAUS
  • 1 pot geroosterde rode paprika, uitgelekt
  • 55 gram zongerijpte gedroogde tomaten in olijfolie, uitgelekt
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1/2 theelepel koosjer zout, eventueel extra naar smaak
  • 1/4 theelepel zwarte peper, eventueel extra naar smaak
  • 1/4 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 snufje rode pepervlokken
  • 60 milliliter olijfolie
  • 2 sjalotten, in blokjes gesneden
  • VOOR DE GARNERING
  • 225 gram linguine, gekookt volgens de instructies op de verpakking
  • 25 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
60 min.
4 pers.

Een heerlijke seafood pasta!

Een lekkere pasta gaat er altijd wel in! Dit recept combineert het beste van Italië en zeevruchten. Linguine met een geroosterde rode paprikasaus, afgetopt met heerlijk gekruide garnalen. Een ware smaaksensatie! Liefhebbers van de Italiaanse keuken én vis moeten dit zeker eens proberen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Dit is hoe je het maakt:

  • Doe de garnalen in een middelgrote kom en bestrooi met zout, peper, paprikapoeder en knoflookpoeder om ze op smaak te brengen. Meng de kruiden goed door de garnalen, zodat ze gelijkmatig gekruid zijn. Dek de kom af en zet hem in de koelkast.
  • Maak vervolgens de geroosterde rode paprikasaus. Doe de geroosterde rode paprika, 2 eetlepels zongerijpte gedroogde tomaten in olijfolie, knoflook, citroensap, zout, peper, gerookte paprika, rode pepervlokken en olijfolie in een blender en mix het geheel tot een gladde massa. Ze de saus daarna even opzij.
  • Haal de garnalen uit de koelkast. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur. Bak de garnalen aan een kant ongeveer 90 seconden, tot ze goudbruin zijn. Draai ze om en bak de andere kant nog ongeveer een minuut, tot ook die kant bruin en gaar is. Leg de garnalen vervolgens op een bord en dek ze af om ze warm te houden.
  • Gebruik dezelfde pan als waar je de garnalen in hebt gebakken, maar zet het vuur nu middelhoog. Voeg de sjalotten toe in de pan. Snijd de resterende 2 eetlepels zongerijpte gedroogde tomaten in olijfolie in dunne reepjes en voeg toe aan de sjalotjes.
  • Roerbak de sjalotten en tomaten ongeveer 3-5 minuten, totdat de sjalotten zacht worden.
  • Giet vervolgens de geroosterde rode paprikasaus in de pan en roer voorzichtig door elkaar, tot het suddert.
  • Verlaag het vuur nog iets en laat het geheel 5-8 minuten sudderen in de pan, totdat de saus indikt. Breng het geheel indien nodig op smaak met meer zout en peper.
  • Zorg ervoor dat de linguine in de tussentijd gekookt is en roer dit goed door de paprikasaus.
  • Verdeel de pasta over de borden, leg er een aantal garnalen bovenop en decoreer eventueel met wat geraspte parmezaanse kaas en peterselie.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: Cioppino tomatenstoofpotje met zeevruchten

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • GEKRUIDE GARNALEN
  • 20 middelgrote rauwe garnalen, gepeld en ontdaan, staarten verwijderd indien gewenst
  • 1/2 theelepel koosjer zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • GEROOSTERDE RODE PAPRIKASAUS
  • 1 pot geroosterde rode paprika, uitgelekt
  • 55 gram zongerijpte gedroogde tomaten in olijfolie, uitgelekt
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1/2 theelepel koosjer zout, eventueel extra naar smaak
  • 1/4 theelepel zwarte peper, eventueel extra naar smaak
  • 1/4 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 snufje rode pepervlokken
  • 60 milliliter olijfolie
  • 2 sjalotten, in blokjes gesneden
  • VOOR DE GARNERING
  • 225 gram linguine, gekookt volgens de instructies op de verpakking
  • 25 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt