17 september 2020

Het spektakelstuk is 9 meter hoog en bevat 1500 liter chocolade

Een droom voor alle chocoladeliefhebbers onder ons: een chocolademuseum! Naast een mega winkel en museum vind je er de grootste chocoladefontein ter wereld! Wauw! Liefhebbers moeten er wel een tripje naar Zwitserland voor over hebben, maar ze krijgen er een hele belevenis voor terug. We vertellen je alles over de mega fontein én wat er nog meer te zien en doen is. 

Chocolademuseum

Het bekende chocolademerk Lindt zorgde laatst nog voor een chocoladeregen in een Zwitsers dorpje, nadat er problemen waren in de fabriek. Nu heeft het merk een gloednieuw chocolademuseum geopend: Lindt Home of Chocolate! Een walhalla voor chocolade lovers. Naast een mega chocoladefontein, vind je er een museum en natuurlijk de fabriek zelf. Maar ook is er een heel grote winkel én valt er van alles te beleven. Om deze chocoladehemel te bezoeken moet je wel even afreizen naar de Zwitserse hoofdstad Zurich, maar dat hebben we er graag voor over natuurlijk!

Drie verdiepingen hoge chocoladefontein 

eyecatcher van het museum is de mega chocoladefontein, die middenin het museum pronkt. Naast een fantastische selfie-spot is, is het ook nog eens de grootste ter wereld! De fontein is maar liefst 9 meter hoog, wat neerkomt op de gehele drie verdiepingen die het museum telt. De chocoladefontein bevat 1500 liter chocolade, dat in een Lindt bonbon wordt gegoten. De mega fontein is niet het enige record dat het museum telt. Je vindt er ook de grootste Lindt-winkel ter wereld, met een oppervlakte van 500 vierkante meter.

Je eigen meesterwerk

Natuurlijk laat Lindt geen chocoladeliefhebbers van over de hele wereld naar Zwitserland reizen voor enkel een grote chocoladefontein. In het museum worden verschillende tentoonstellingen gegeven. Deze gaan bijvoorbeeld over het productieproces van chocolade en de herkomst en geschiedenis van cacaobonen. Het is dus nog leerzaam ook! In de Chocolateria kun je je eigen chocolade-meesterwerk samenstellen, kun je een gepersonaliseerde bonbon-verpakking maken én natuurlijk moet je de Lindt shop met exclusieve producten niet overslaan.

Lees ook: Yes! Tony’s Chocolonely komt weer met een nieuwe smaak chocolade

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Instagram Lindt, Lindt Home of Chocolate | Beeld: Videostill