Ingrediënten
  • 225 gram linguine
  • 45 gram roomboter, ongezouten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • Chilivlokken, naar smaak
  • 120 milliliter droge witte wijn
  • 400 gram reuzengarnalen, gepeld
  • Sap van 1 citroen
  • Zout, naar smaak
  • Peper, naar smaak
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
30 min.
2 à 3 pers.

Om je vingers bij af te likken. 

Voor gamba’s of garnalen mag je ons ’s nachts wakker maken. Wij krijgen hier nooit genoeg van en voegen het dan ook graag toe aan diverse gerechten. Onlangs maakten we deze heerlijke linguine met reuzengarnalen in een romige wijnsaus. 

Hoe maak je de linguine met reuzengarnalen?

  • Kook de linguine volgens de verpakking al dente.
  • Verhit ondertussen de boter en de olijfolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur. 
  • Voeg de knoflook en chilivlokken toe als de boter volledig is gesmolten. Bak de knoflook zo’n 30 seconden. 
  • Schenk de witte wijn bij de boter en laat 5 minuten sudderen of tot de wijn bijna helemaal is verdampt. 
  • Voeg de reuzengarnalen toe en bak zo’n 3 à 4 minuten. 
  • Voeg het citroensap en de al dente linguine toe aan de garnalen, samen met een paar eetlepels pastawater. 
  • Roer tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd. Voeg eventueel meer pastawater toe. 
  • Breng de pasta op smaak met zout, peper en peterselie. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe. 
  • Verdeel de pasta over de borden en eet smakelijk! 

Ook lekker: Pasta met Parmezaanse kip

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Babish Culinary Universe | Beeld: Videostill 

Ingrediënten
  • 225 gram linguine
  • 45 gram roomboter, ongezouten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • Chilivlokken, naar smaak
  • 120 milliliter droge witte wijn
  • 400 gram reuzengarnalen, gepeld
  • Sap van 1 citroen
  • Zout, naar smaak
  • Peper, naar smaak
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden