Sabine

Zo bereid je deze groene knakkers het smakelijkst

Vraag een kind naar die ene groente die hij of zij niet lekker vindt en de kans is groot dat het antwoord ‘spruitjes’ luidt. Kinderen vinden de groene kooltjes nu eenmaal niet zo lekker. Zonde, want ze hoeven helemaal niet bitter van smaak te zijn. Neem nu bijvoorbeeld eens deze smakelijke gerechten.

Dit zijn een aantal van onze best gelezen gerechten met spruiten.

1. Recept: spruitjes met honing-mosterdsaus

Spruitjes zijn niet ieders favoriet, maar het is wel echt een herfstgroente. Zolang je er lekkere dingen aan toevoegt, zoals brie of een kaassausje, wordt het al gauw een hemels gerechtje. De spruitjes met honing-mosterdsaus zijn iets minder vet en romig dan kaassaus, maar daardoor juist een heerlijk bijgerecht bij vlees en aardappelen.

spruitjes met honing-mosterdsaus

2. Recept: spruitjes uit de oven met balsamicoazijn

Spruitjes zijn een makkelijke groente om op een doordeweekse avond te maken. In plaats van ze te roosteren in de oven, samen met de balsamicoazijn, maken we een aparte balsamico glazuur. Dit is hét geheim waardoor ze niet slap en sompig uit de oven zullen komen.

spruitjes balsamicoazijn

3. Recept: spruiten met brie en teriyakisaus

Dit spruitjesrecept met brie en teriyakisaus is de perfecte manier om voor te schotelen als iemand geen spruiten lust. De brie bedekt de bittere smaak van de spruiten en de teriyakisaus blendt alles mooi samen. Wij zijn fan!

spruitjesgerecht met brie en teriyakisaus

4. Recept: geroosterde spruitjes met een romige kaassaus

We zitten momenteel in het spruitjesseizoen en daar plukken we graag de vruchten (of in dit geval spruitjes) van. We eten regelmatig spruitjes op verschillende manieren, maar zijn vooral fan van de combinatie roosteren en overgieten met een heerlijke kaassaus. Dat klinkt toch al heerlijk?

spruitjes

5. Recept: spruitjes met spekjes in romige kaassaus

Een romig gerecht vol kaas, knoflook en spekjes? Ben je al om? O ja, er zitten ook spruiten in, maar geen haan die daar naar kraait. Zelfs mensen die niet zo dol zijn op spruitjes vinden dit gericht lekker. De smaak van knoflook en de romige kaassaus overheerst dusdanig dat je de spruiten nauwelijks proeft. En door ze te roerbakken worden ze veel lekkerder en minder bitter dan wanneer je ze kookt.

spruitjesgerecht met broccoli en kaas

Lees ook: Recept: kip en broccoli in babi pangangsaus

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron en beeld: KookFans, Unsplash, Jodi Pender