31 oktober 2018

Zo bereid je spruitjes het smakelijkst

Vraag een kind naar die ene groente die hij of zij niet lekker vindt en de kans is groot dat het antwoord ‘spruitjes’ luidt. Kinderen vinden de groene kooltjes nu eenmaal niet zo lekker. Zonde, want ze hoeven helemaal niet bitter van smaak te zijn. Neem nu bijvoorbeeld eens deze spruitjes-recepten.

Dit zijn een aantal van onze best gelezen spruitjes-recepten.

1. Spruitjes met honing-mosterdsaus

spruitjes met honing-mosterdsaus

Spruitjes zijn niet ieders favoriet, maar het is wel echt een herfstgroente. Zolang je er lekkere dingen aan toevoegt, zoals brie of een kaassausje, wordt het al gauw een hemels gerechtje. Deze spruitjes met honing-mosterdsaus zijn iets minder vet en romig dan spruitjes in kaassaus, maar daardoor juist een heerlijk bijgerecht bij vlees en aardappelen.

2. Spruitjes uit de oven met balsamicoazijn

spruitjes balsamicoazijn

Spruitjes zijn een makkelijke groente om op een doordeweekse avond te maken. In plaats van de spruiten te roosteren in de oven, samen met de balsamicoazijn, maken we een aparte balsamico glazuur. Dit is hét geheim waardoor de spruitjes niet slap en sompig uit de oven zullen komen.

3. Spruitjes met brie en teriyakisaus

spruitjes met brie

4. Geroosterde spruitjes met een romige kaassaus

spruitjes

We zitten momenteel in het spruitjesseizoen en daar plukken we graag de vruchten (of in dit geval spruitjes) van. We eten regelmatig spruitjes op verschillende manieren. Je spruitjes roosteren en ze met een kaassaus serveren is overheerlijk. 

5. Spruitjes met spekjes in romige kaassaus

spruitjes

Een romig gerecht vol kaas, knoflook en spekjes? Ben je al om? O ja, er zitten ook spruitjes in, maar geen haan die daar naar kraait. Zelfs mensen die niet zo dol zijn op spruitjes vinden dit gericht lekker. De smaak van knoflook en de romige kaassaus overheerst dusdanig dat je de spruitjes nauwelijks proeft. En door de spruitjes te roerbakken worden ze veel lekkerder en minder bitter dan wanneer je ze kookt.

Lees ook: Recept: kip en broccoli in babi pangangsaus

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Videostills