Ingrediënten
  • 4 kaiserbolletjes
  • 200 gram kipfilet
  • 1 bakje nasi of bami goreng boemboe
  • Handje taugé
  • Komkommer
  • 1 bakje seroendeng
  • 1 bakje gebakken uitjes
  • 1 streng bosui
  • 1 bakje kant-en-klare satésaus
  • 1 eetlepel olie
Redactie Kookfans
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 kaiserbolletjes
  • 200 gram kipfilet
  • 1 bakje nasi of bami goreng boemboe
  • Handje taugé
  • Komkommer
  • 1 bakje seroendeng
  • 1 bakje gebakken uitjes
  • 1 streng bosui
  • 1 bakje kant-en-klare satésaus
  • 1 eetlepel olie

Dat smaakt goed!

Wanneer je een beetje extra tijd hebt, is het heerlijk om een uitgebreide lunch in elkaar te toveren. En wanneer is een beter moment dan in het weekend? We maken heerlijke kaiserbolletjes met Oosterse kip, een echte traktatie.

Kaiserbolletjes

Op de redactie van Kookfans zijn we fan van kaiserbolletjes. De broodjes hebben de perfecte grootte, zijn lekker knapperig en ze hoeven maar heel eventjes in de oven. De broodjes zijn geschikt voor allerlei soorten beleg, zoals bijvoorbeeld deze smakelijke Oosterse kip. Je kunt de marinade voor de kip helemaal zelf maken als je daar zin in hebt. Je hebt daar een stuk meer ingrediënten voor nodig, maar moeilijk is het niet. We kunnen ons heel goed voorstellen dat je daar even geen zin in hebt, daarom hebben we in dit recept kant-en-klare kruidenpasta gebruikt. Deze boemboe kruidenpasta voldoet namelijk ook heel goed. Misschien heb je een persoonlijke favoriet, anders kunnen we de nasi of bami goreng aanraden.

Zo ga je te werk:

  • Snijd de kipfilet in reepjes en meng met de door jou gekozen boemboe. Zet de kip weg zodat het lekker kan marineren, voor minimaal tien minuten.
  • Verwarm de oven en bak de kaiserbolletjes af volgens de verpakking.
  • Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes, en de bosui in kleine ringetjes.
  • Maak de satésaus klaar. Ga voor een lekker simpel bakje kant-en-klaar, of volg dit recept om het helemaal zelf te maken.
  • Verwarm de pan met olie en bak de kipfilet goudbruin.
  • Als de broodjes klaar zijn snijd je ze open, en verdeel je de kip. Schep de satésaus over de kip, en bestrooi met gebakken uitjes, seroendeng en bosui. Tot slot leg je wat stukjes taugé en de plakjes komkommer op het broodje, en vouw je ‘m dicht met de bovenkant van het broodje.
  • Smullen geblazen!

Ook lekker: Het recept wordt ook wel Fatteh genoemd

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Jumbo, Francesca Kookt | Beeld: Pexels / Geraud pfeiffer