Redactie Kookfans

Welke heeft jouw voorkeur?

Als we pasta gaan eten, weten we dat we de pasta moeten koken. Maar de pastasoort gnocchi is de uitzondering op de regel! Deze bolletjes van bloem en aardappels kan je namelijk ook op andere manieren bereiden. Wij vertellen je hoe veelzijdig deze deegkussentjes zijn.

Koken

Gnocchi koken hebben we vast allemaal wel eens gedaan. Het is met afstand de meest gebruikelijke manier om de pasta te bereiden. Op deze manier krijgt de gnocchi de zachte, kleverige textuur waar we zo gek op zijn. Als je gnocchi koopt in de winkel staat vaak ook op de verpakking hoe je de pasta moet koken. Je doet de deegbolletjes met water en zout in een pan, en kookt ze tot ze gaan drijven. Dat duurt maar een kleine drie minuten, dus het klusje is zo gepiept.

Bakken

Mocht je houden van een lekker krokant jasje om de zachte binnenkant, dan kan je de gnocchi bakken. Met een beetje olie en op een laag vuurtje gaar je de deegbolletjes lekker door. In ongeveer een kwartier bak je ze bruin, en zijn ze klaar.

Koken én bakken

Je kunt beide manieren ook combineren! Wanneer je de gnocchi alleen bakt zal de binnenkant niet goed meekoken, waardoor je niet die geliefde kleverige textuur krijgt aan de binnenkant. Wil je wel graag echt doorgekookte, zachte gnocchi maar houdt je ook van het krokante laagje? Kook ze dan eerst, en bak daarna nog even aan. Best of both worlds!

Airfryer

Is er iets waar de airfryer niét handig voor is? Wij moeten het nog ontdekken… Ook gnocchi maak je eenvoudig klaar in de airfryer. Je moet dan alleen wel van krokante gnocchi houden, want het zachte effect dat je hebt wanneer ze kookt is hiermee niet haalbaar. Ook niet vreemd, gezien er geen vloeistof aan te pas komt. Kies je toch voor de airfryer, meng de deegbolletjes dan even met een klein beetje olijfolie en je favoriete kruiden. En voilà, je heerlijke gekruide, krokante gnocchi is klaar!

Oven

Voor een lekkere traybake of overschotel kan je gnocchi ook heel goed gebruiken. Je kunt de deegbolletjes garen in de oven, samen met de andere ingrediënten. Meng de pasta met een beetje olijfolie en kruiden naar keuze, en verdeel ze over de bakplaat. Zorg dat de oven voorverwarmd is op 200 tot 220 graden, en bak de gnocchi in veertien tot zestien minuten goudbruin en licht krokant. Welke methode ga jij gebruiken?

Ook lekker: In 2 minuten gedroogde pasta koken? Het kan!

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Culy, Allerhande, Marley Spoon | Beeld: Unsplash