Ingrediënten
  • VOOR HET VLEES
  • 1 kilo schouderkarbonade
  • 200 milliliter water
  • 75 milliliter witte wijnazijn
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 250 milliliter barbecuesaus
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 3 theelepels gedroogde thijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels cayennepeper
  • VOOR DE COLESLAW SALADE
  • 150 gram winterwortel geraspt of julienne
  • 300 gram witte of spitskool
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 middelgrote rode ui
  • VOOR DE SAUS
  • Braadvocht uit de slow cooker
  • 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 2 theelepels Dijonmosterd
  • Ter garnering: 4 handjes rucola
Ruth Stuut
5 uur + 10 min.
4 tot 6 pers.
Ingrediënten
  • VOOR HET VLEES
  • 1 kilo schouderkarbonade
  • 200 milliliter water
  • 75 milliliter witte wijnazijn
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 250 milliliter barbecuesaus
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 3 theelepels gedroogde thijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels cayennepeper
  • VOOR DE COLESLAW SALADE
  • 150 gram winterwortel geraspt of julienne
  • 300 gram witte of spitskool
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 middelgrote rode ui
  • VOOR DE SAUS
  • Braadvocht uit de slow cooker
  • 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 2 theelepels Dijonmosterd
  • Ter garnering: 4 handjes rucola

De geur alleen al doet ons watertanden!

Soms is het heerlijk om het hele weekend lekker thuis te zijn en alles rustig aan te doen. Zo’n dag is perfect geschikt om de tijd te nemen om een heerlijke maaltijd op tafel te toveren. Met een slowcooker kan je deze heerlijke pulled pork maken, zonder er naar om te hoeven kijken.

Een slowcooker is namelijk bedoeld om urenlang op lagere temperatuur je maaltijd klaar te sudderen. Doe alles in de pan en je hoeft je nergens meer druk om te maken. Tijdens het sudderen begint de geur van het garende vlees je hele huis te vullen, en zo kan je uren uitkijken naar je smakelijk gegaarde pulled pork!

Zo maak je het:

  • Snijd de ui in stukjes van ongeveer één centimeter groot en hak de knoflook fijn
  • Verdeel alle ingrediënten voor het vlees over de bodem van de slowcooker, behálve het vlees
  • Kruid met peper en zout en roer het geheel goed door
  • Kruid het vlees met peper en zout
  • Leg het vlees in de pan en zet de slowcooker op de hoogste stand voor gedurende vijf uur

Is je vlees bijna klaar? Dan kunnen we beginnen met de rest van het gerecht:

  • Snijd de coleslaw, wortel en ui
  • Meng dit geheel door elkaar met de yoghurt en mayonaise
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Laat tien minuten op kamer temperatuur staan
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Zeef het vlees en bewaar dit in de pan van de slowcooker
  • Doe het braadvocht in een pannetje en breng aan de kook
  • Voeg de bruine suiker en mosterd toe aan het pakketje braadvocht
  • Laat één derde inkoken of totdat de saus mooi stroperig begint te worden
  • Bak de broodjes in de oven voor acht à tien minuten
  • Trek het vlees uit elkaar met twee vorken en meng een aantal lepels van de saus met het vlees
  • Beleg de broodjes met een laagje rucola, coleslaw en pulled pork
  • En dan, smullen!

Ook lekker: Stappenplan: zo maak je je slowcooker schoon

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Culy| Beeld: Adobe Stock