20 min.
4 pers.

Deze koolsalade is romig, best gezond én makkelijk te maken 

In Amerika noemen ze het coleslaw en wordt het vrijwel bij elke maaltijd gegeten. Wij vinden dit maar al te begrijpelijk, aangezien het je maaltijd lekker fris maakt. Ondanks dat het woord ‘salade’ in dit gerecht is verwerkt, is het vaak alles behalve gezond. Dit komt voornamelijk door de saus die in deze salade vaak enorm aanwezig is. Wij vinden dat dit anders kan, dus delen we vandaag een iets gezondere variant van de koolsalade. Aan de slag! 

Voor wie ga jij deze salade maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de romige koolsalade:

  • Rasp de kool en wortel. Voeg dit toe in een grote schaal.
  • Snijd de lente-ui in hele kleine stukjes en voeg dit vervolgens toe aan de grote schaal. Roer alles goed door elkaar.
  • Roer in een apart schaaltje de mayonaise en mosterd door elkaar. Giet dit vervolgens over de groenten heen en roer alles goed door elkaar. Strooi vervolgens de rozijnen over de salade.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: romige zalm met kokos en limoen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: BBC goodfood| Beeld: Coleslaw in a white Bowl Top View door Marco Verch Professional onder de licentie CC BY 2.0

Ingrediënten
  • Een halve witte kool
  • 2 wortels
  • 4 lente-uien
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 3 eetlepels halfvolle mayonaise
  • 1 eetlepel grove mosterd