Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 gram panko
  • 2 theelepels verse tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • 450 gram pasta naar keuze
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 ui, fijngesneden
  • Halve gele paprika, in blokjes
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel komijn
  • 225 rauwe cashewnoten
  • 1 aardappel, geschild en in blokjes
  • 840 milliliter water
  • 100 gram sauerkraut, uitgelekt
  • 3 eetlepels edelgistvlokken
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel hete saus
Sabine
50 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 gram panko
  • 2 theelepels verse tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • 450 gram pasta naar keuze
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 ui, fijngesneden
  • Halve gele paprika, in blokjes
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel komijn
  • 225 rauwe cashewnoten
  • 1 aardappel, geschild en in blokjes
  • 840 milliliter water
  • 100 gram sauerkraut, uitgelekt
  • 3 eetlepels edelgistvlokken
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel hete saus

Een heerlijke smeuïge pasta

Gek zijn op kaas, maar niet tegen lactose kunnen is een knap lastige situatie. Of veganistisch eten en dus nee moeten zeggen tegen een blokje kaas – en dat terwijl kaas in ons kikkerlandje toch wel de lekkerste is. Betekent dat dat je veel gelukzalige eetmomentjes mist? Nee hoor, je kunt ook deze heerlijke lactosevrije ‘kazige’ pasta eten. Leuk detail: ook vegans kunnen zich te goed doen aan dit maaltje.

Van deze pasta schep je sowieso nog een tweede keer op.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Kook de pasta volgens de verpakking, maar giet de pasta een paar minuten eerder af dan de verpakking zegt, zodat de pasta al dente is. Op deze manier hecht de pasta zich later beter aan de saus.
  • Maak ondertussen de knapperige pankotopping. Verwarm olijfolie in een koekenpan en voeg de panko, tijm, zout en peper toe. Roer af en toe en laat opstaan tot de panko goudbruin is. Zet apart.
  • Verwarm in een ruime pan de olie en voeg de ui en peper toe. Laat dit in zo’n 6 minuutjes zacht worden. Roer daarna de komijn en mosterd in de pan en laat 1 minuutje opstaan. Voeg daarna de cashewnoten, aardappel en het water toe en breng aan de kook. Laat daarna opstaan tot de aardappelstukjes zacht zijn. Dit duurt ongeveer 6 minuten.
  • Doe alle ingrediënten daarna in een blender of keukenmachine en blend tot een puree. Voeg daarna de sauerkraut, edelgistvlokken, witte wijn en hete saus toe. Blend nog even kort en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
  • Schenk het mengsel over de al dente pasta en schep om. Verdeel over zes borden en top af met het pankomengsel.

Lees ook: Recept: lactosevrije kruidenroomkaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish