Ingrediënten
  • 900 gram pasta naar keus
  • 1 plak taai brood
  • 160 milliliter volle melk
  • 170 gram walnoten + beetje extra ter garnering
  • Klein teentje knoflook
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas + extra ter garnering
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peterselie ter garnering
Sabine
15 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 900 gram pasta naar keus
  • 1 plak taai brood
  • 160 milliliter volle melk
  • 170 gram walnoten + beetje extra ter garnering
  • Klein teentje knoflook
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas + extra ter garnering
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peterselie ter garnering

Het is de perfecte manier om room te vervangen

We denken vaak dat we liters room nodig hebben om iets romig te maken. Televisiekok Nigella Lawson bewijst ons het tegendeel. Met een plakje oud brood krijg je het ook voor elkaar om een romige, rijke pastasaus te maken.

Maak je geen zorgen, je pasta zal niet naar brood smaken.

Romige saus

Tegenwoordig is er van alles mogelijk met pasta. Je kunt het glutenvrij maken, koolhydraatarm en vetvrij. Maar een echt tongstrelende pasta is toch wel een romige pasta. Je pasta verdrinken in room is een manier om dat voor elkaar te krijgen, maar wordt je dieet daar wel altijd zo blij van? Gelukkig is er een alternatief: met een taai plakje brood krijg je het ook voor elkaar, zo weet chef Nigella Lawson.

Walnotensaus

In haar kookprogramma Nigella Christmas Bites vertelt Nigella dat een plakje taai brood geweekt in melk de juiste vervanging voor room kan zijn. Zelf maakt ze er een pasta met walnotensaus van en wij willen je dit recept natuurlijk niet onthouden.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Doe het plakje brood in een kom en schenk de melk over de boterham.
  • Toast de walnoten kort in een koekenpan zonder olie.
  • Doe de walnoten in een krachtige blender. Voeg de boterham, melk, knoflook, parmezaanse kaas en olijfolie toe en blend tot een dik mengsel.
  • Giet de pasta af wanneer de pasta gaar is, maar houdt zo’n 8 eetlepels kookwater apart.
  • Voeg het kookwater toe aan de saus en roer.
  • Schep de saus over de pasta en roer nogmaals.
  • Garneer de pasta met de extra walnoten en peterselie.

Lees ook: Zo maak je de romigste bloemkoolpuree zónder room toe te voegen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Nigella Christmas Bites | Beeld: Unsplash