Roos
30 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 125 gram ongezouten boter
  • 8 blaadjes gelatine
  • 250 gram cantuccini koekjes
  • 2 citroenen
  • 150 milliliter Limoncello
  • 500 milliliter volle Franse kwark
  • 250 gram mascarpone
  • 175 gram witte basterdsuiker

Proef de zomer op je (gebaks)bord

Appel-, monchou- of kwarktaart zijn taarten die je op een gemiddelde verjaardag voorgeschoteld krijgt. Logisch, aangezien iedereen dit lust. Zin om even uit te pakken én ben je in de zomer jarig? Dan is een kwarktaart met Limoncello het perfecte idee. Samen met een bodem van de allerlekkerste Italiaanse koekjes – oftewel: cantuccini – is dit gebakje om van te smullen. Zomers, Italiaans en lekker fris! 

Buon appetito.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de kwarktaart:

  • Week de gelatineblaadjes ± 5 minuten in koud water.
  • Maal de cantuccini koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en roer hier vervolgens de gemalen cantuccini doorheen.
  • Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met een lepel of spatel. Plaats de springvorm in de koelkast.
  • Was de citroenen en rasp de gele schil eraf. Pers vervolgens de citroenen uit en voeg dit sap samen met de limoncello in een steelpan. Warm op, maar zorg dat het niet kookt. Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en laat dit al roerend oplossen.
  • Meng de mascarpone, kwark, suiker en het limoncellomengsel in een grote kom. Schenk dit mengsel in de springvorm en laat dit 4 uur lang opstijven.
  • Garneer de taart met wat citroenrasp.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Zo maak je simpel Limoncello-ijs met drie ingrediënten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Allerhande | Beeld: Videostill YouTube