Ingrediënten
  • 3 volkoren wraps of tortilla's
  • 2 eetlepels
  • Een snuf zeezout
  • 300 gram mais
  • 1 klein sjalotje
  • 1 tomaat
  • 1 rode paprika
  • 1 bosui
  • 1/2 rode peper
  • 1 limoen
  • 5 takjes verse koriander
  • 50 gram belegen kaas, geraspt
  • 2 eetlepels zure room
20 augustus 2019
20 min.
2 pers.

Verantwoord snacken doe je zo

Nacho’s staan bekend als borrelhap, snack of guilty pleasure. Het is in nou eenmaal geen gerecht wat je op een doodnormale maandagavond op tafel zet. Alhoewel, niemand houdt je tegen. Maar over het algemeen is een gigantische nachoschaal niet de meest verantwoorde keuze. Geen zorgen! Wij hebben een variant waar je zonder schuldgevoel van kan genieten. Wedden dat jij deze nacho’s op maandag-, dinsdag- en woensdagavond gaat eten?

Een Mexicaans feestje op je bord.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de gezonde(re) nacho’s:

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Snijd of knip de tortilla’s in punten. Bestrijk de tortilla’s vervolgens met olijfolie en een snufje zeezout. Verdeel de punten over een met bakpapier bekleden bakplaat en bak voor ± 6 minuten. Zorg dat de punten krokant, maar niet te bruin worden.
  • Snipper het sjalotje en snijd de tomaat, paprika en bosui. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak fijn. Meng alles met elkaar en breng de salsa op smaak met citroensap en een snuf peper en zout.
  • Verdeel de geraspte kaas over de tortillapunten en hussel door elkaar. Plaats dit vervolgens even in de oven, tot de kaas gesmolten is.
  • Top de nacho’s af met de salsa, zure room en korianderblaadjes.
  • Smullen maar!

Lees ook: Burn it: deze 6 voedingsmiddelen zorgen voor een hoge vetverbranding

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Women’s Health | Beeld: Unsplash

Ingrediënten
  • 3 volkoren wraps of tortilla's
  • 2 eetlepels
  • Een snuf zeezout
  • 300 gram mais
  • 1 klein sjalotje
  • 1 tomaat
  • 1 rode paprika
  • 1 bosui
  • 1/2 rode peper
  • 1 limoen
  • 5 takjes verse koriander
  • 50 gram belegen kaas, geraspt
  • 2 eetlepels zure room