Dit noemen we nou echt een krokant jasje

Waan jij je ook even in de hemel wanneer je zo’n krokant stuk kip van KFC of McDonald’s doorbijt? Logisch. Want met z’n knapperige uiterlijk en malse innerlijk smaakt-ie sowieso beter dan thuis. Heb jij thuis geen frituurpan en probeer je de kipstukjes knapperig te krijgen in de oven? Grote kans dat het niet wil lukken. Gelukkig hebben wij de manier om je kipstukjes zonder frituurpan knapperig te krijgen! 

En je hebt maar één extra ingrediënt nodig.

Crispy

Waarschijnlijk had je al begrepen dat de gesneden kipstukjes in bloem, ei en paneermeel gedoopt moeten worden. Dit zou hét recept zijn voor een krokant kipstukje. Of toch niet. Want echt knapperig worden ze op deze manier niet. Gelukkig heeft dit standaardrecept maar één extra ingrediënt nodig wat hoogstwaarschijnlijk al in jouw koelkast te vinden is. Namelijk: mayonaise!

Mayonaise

Deze saus gaat wonderen doen voor jouw kipstukjes. Door het hoge vetgehalte in mayonaise wordt de buitenkant van het stukje kip extra knapperig. Daarnaast zorgt deze laag er ook voor dat de binnenkant niet uitdroogt. Handig!

Aan de slag

  • Je snijdt de kipfilets in stukjes.
  • Meng een aantal eieren met een flinke dot mayonaise. Smeer dit mengsel vervolgens op de kipstukjes.
  • Strooi wat paneermiddel over de kipstukjes heen. Dit blijft nu extra goed plakken door de mayonaise.
  • Bak de kipfilets voor ± 30 minuten op 200 °C.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Dit is waarom pastasaus zich soms niet aan de pasta hecht

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay